1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Kuzey Denizi'nde İki Yük Gemisinin Çatışmasında 1 Kişi Öldü
Kuzey Denizi'nde İki Yük Gemisinin Çatışmasında 1 Kişi Öldü

Kuzey Denizi'nde İki Yük Gemisinin Çatışmasında 1 Kişi Öldü

 Kuzey Denizi'ndeki Alman Körfezi'nde iki yük gemisinin çatışması sonucu bir kişinin hayatını kaybettiği bildirildi.

A+A-

Alman Denizcilik Acil Durum Merkezi Komutanlığından yapılan açıklamada, "Polesie" ve "Verity" adlı yük gemilerinin, yerel saatle 05.00'te Helgoland Adası’nın 22 kilometre güneybatısı, Langeoog Adası'nın 31 kilometre kuzeydoğusunda çatıştığı belirtildi.

Çatışma sonucu Verity gemisinin battığının varsayıldığı belirtelen açıklamada, arama çalışmalarına çok sayıda gemi ve bir helikopterin katıldığı bilgisi paylaşıldı.

Kazaya ilişkin daha fazla bilgi edinmek için bölge üzerinde "D0228 "tipi sensör uçağın keşif yaptığı kaydedilen açıklamada, 22 personelin bulunduğu Polesie gemisinin yüzer durumda olduğu belirtildi.

Bild gazetesinin haberine göre, Birleşik Krallık bayraklı "Verity" yük gemisi Almanya'nın Bremen kentinden İngiltere'nin Immingham kentine, Bahamalar bayraklı "Polesie" gemisi ise Hamburg'dan İspanya'nın La Coruna şehrine gidiyordu.

- Kayıp 4 kişi aranıyor

Alman Gemi Kazaları Kurtarma Derneğinden (DGzRS) yapılan açıklamada, "Verity" gemisindeki kişileri arama çalışmaları sırasında şimdiye kadar 2 kişinin kurtarıldığı, 1 kişinin de cansız bedenine ulaşıldığı bildirildi.

Açıklamada, kurtarılan kişilerden birinin hastanede tedavi altına alındığı, diğerinin de hastaneye sevk edildiği kaydedildi.

"Verity" yük gemisindeki 7 kişiden kayıp 4'ünün arandığı belirtilen açıklamada, "Polesie" gemisindeki 22 kişinin kazada yara almadığı aktarıldı.

Açıklamada, arama operasyonunu aksatmamak amacıyla kaza yeri üzerindeki hava sahasının on deniz mili yarıçapında kapatıldığına işaret edildi.

DGzRS Sözcüsü Christian Stipeldey, Bremen'de yaptığı açıklamada, arama çalışmalarının uzun sürebileceğini belirtti.

Bölgede zorlu hava koşullarının etkili olduğunu ifade eden Stipeldey, kazanın meydana geldiği bölgede "altı kuvvetinde" rüzgar ve üç metreye kadar yükselen dalgaların olduğunu kaydetti.

Vira Haber

Bu haber toplam 681 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.