1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Lady Leyla, Gazze'ye ikinci seferine çıkacak
Lady Leyla, Gazze'ye ikinci seferine çıkacak

Lady Leyla, Gazze'ye ikinci seferine çıkacak

Türkiye, Gazze’ye insani yardım için yeniden harekete geçti. İki ay aradan sonra bölgeye 15 bin ton gıda, sağlık malzemesi ve tekstil ürünü gönderilecek.

A+A-

FETÖ’nün 15 Temmuz tarihli ihanet girişiminin yaralarını saran ve hain kadroları tasfiye eden Türkiye, diğer yandan da mazlumlara yardım elini uzatmaya devam ediyor. Türkiye-İsrail arasında imzalanan mutabakat kapsamında, geçtiğimiz ay Gazze’ye ilk yardım gemisini gönderen Ankara, insani yardım taşıyacak ikinci gemi için hazırlıklarını yoğunlaştırdı. Eylül başında demir alacak ikinci gemiyle  15 bin ton insani yardım ulaştırılacak. 

Filo eylülde yola çıkacak

Gazze’ye gönderilecek yardım paketlerinin, 12 Eylül’de başlayacak Kurban Bayramı’ndan önce bölgeye ulaştırılması hedefleniyor. TİKA koordinasyonundaki çalışmaların bu ay sonuna kadar tamamlanması bekleniyor. 

Türkiye Ramazan Bayramı öncesinde İsrail ile Türkiye arasında varılan uzlaşı kapsamında Gazze’ye yaklaşık 12 bin tonluk insani yardım paketi yollamıştı. Lady Leyla adlı gemiyle gönderilen pakette, 11 bin ton gıda malzemesi, 120 bin çocuk kıyafeti ve 50 bin adet ayakkabı ile ilaç ve tıbbi malzemeler yer almıştı. 

ViraHaber.com

Bu haber toplam 1951 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.