1. HABERLER

  2. TURİZM

  3. Lapta’ya turizmi canlandıracak marina yatırımı
Lapta’ya turizmi canlandıracak marina yatırımı

Lapta’ya turizmi canlandıracak marina yatırımı

KKTC’de turizmin canlanması için yatırım haberleri gelmeye devam ediyor. Lapta Belediye Başkanı Fuat Namsoy, büyük yolcu gemilerinin yanaşabileceği bir liman ve marina yapmayı planladıklarını açıkladı

A+A-

Lapta Belediye Başkanı Fuat Namsoy, Lapta sahil yürüyüş yolu projesi kapsamında, büyük yolcu gemilerinin yanaşabileceği bir liman ve marina yapmayı planladıklarını ve bu projeyle Lapta’nın turizmde bir çekim merkezi haline gelebileceğini söyledi.

Lapta Belediyesi basın biriminden yapılan açıklamaya göre, “Lapta Sahil Yürüyüş Yolu Projesi kapsamında otel, marina ve sosyal yaşam alanı” bilgilendirme toplantısı gerçekleşti. Toplantıya, siyasi parti temsilcileri, belediye meclis üyeleri, bölgedeki bazı işletme sahipleri ile vatandaşlar katıldı. Toplantı sonrasında yazılı açıklama yapan Namsoy, gündemi değerlendirdi. Yapılan eleştirilere anlam veremediğini belirten Namsoy; “kendimi bir açıklama yapmak zorunda hissediyorum çünkü, CTP Girne ilçe örgütünün açıklamalarını gerçekten üzülerek okudum. Bu konuda gerçekçi olmayan bir yaklaşım var. Sadece siyaseten muhalafet yapmak için Lapta halkına ve Girne turizmine büyük bir haksızlık yapıyorlar” dedi.

“BÖLGENİN KADERİ DEĞİŞECEK”

“Projenin istihdam ve girişimciliği artırma kapasitesi bulunduğunu” söyleyen Lapta Belediye Başkanı Fuat Namsoy, proje hakkında şu bilgileri verdi: “Bu proje Lapta bölgesi için 2000 istihdam ve 800 yeni girişimcilik yaratma potansiyeline sahip. Belediye bünyesinde kurulacak komite ile kontrollü bir turizm yapma olanağına kavuşacağız. Bu proje ile Lapta bölgesinin kaderini değiştirme şansımız olacak. Büyük yolcu gemilerinin yanaşabileceği bir marina yapılacak. Tarım, inşaat, hizmet sektörleri patlayacak. Lapta değer kazanacak. “ Namsoy, CTP Girne ilçe örgütüne seslenerek “Bu proje dışında daha kapsamlı bir projeleri varsa gelsinler, onu gündeme alalım. Lapta halkının geleceği için beraber çalışalım. Seçimi hangi parti veya kim isterse kazansın ama gelin bir olalım ve Lapta halkına kazandıralım. Belediye başkanı olarak ben buna hazırım” şeklinde çağrı yaptı.

Vira Haber

Bu haber toplam 4850 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.