1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Lewek Inspectorö denize indirildi
Lewek Inspectorö denize indirildi

Lewek Inspectorö denize indirildi

Yalova’nın Altınova ilçesindeki Cemre Tersanesi’nde yaptırılan “Lewek Inspectorö" isimli dalış destek gemisi, düzenlenen törenle denize indirildi.

A+A-

Norveçli Havyard Group firmasının, Forland Shipping firması için Cemre Tersanesi’nde yaptırdığı geminin denize indirilmesiyle, tersanenin Norveç’e 27.gemi ihracatı gerçekleştirildi. Yalova’nın Altınova ilçesinde bulunan Tersaneler Bölgesi’nde faaliyette bulunan Cemre Tersanesi, Norveç’e 27’inci gemiyi teslim etti. 110 metre uzunluk ve 22 metre genişliğe sahip 4 bin DWT’lik Dalış Destek Gemisi, 8 aylık yapım sürecinin ardından denize indirilmiş oldu. Geminin suya indirilme töreninde gazetecilerin sorularını cevaplayan Cemre Tersanesi Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Gülcek, tersane olarak sadece denizcilikle ünlü Norveç ülkesine ihracat yaptıklarını belirterek, “Norveç’e yaptığımız bu 27. gemimiz. Çok mutluyuz. Özel bir gemi. Şu anda sadece Norveç’e ihracat yapıyoruz. İhracatta da Türkiye’nin önde gelen firmalarındanız. Bunu daha çok geliştirmek için elimizden geleni yapıyoruzö dedi.

Geminin petrol platformlarına hizmet edeceğini kaydeden Gülcek, “Bu gemi petrol platformlarına hizmet edecek, araştırma yapacak. Yaklaşık 8 aylık bir sürede tersanemizde tamamlandı. Şuanda bunun bir eş gemisinin daha anlaşmasını imzalamış durumdayız. Geçen hafta yapımına başladık. Onu da yıl sonunda teslim edeceğizö şeklinde konuştu. Daha sonra Dalış Destek Gemisi’nin sahibi Forland Shipping firmasının CEO'su Arne Magnus Johnsen, gemiyi suya indiren kurdeleyi kesti ve ardından “Lewek Inspectorö isimli gemi ilk kez denize indirilmiş oldu.

virahaber.com 

 

 

 

 

 

Bu haber toplam 1086 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.