1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Liderler ABS gecesinde bir araya geldi
Liderler ABS gecesinde bir araya geldi

Liderler ABS gecesinde bir araya geldi

Büyük Kulüp’te düzenlenen Türk Denizciliğinin önde gelen firmalarının ve ABS Üst Yönetiminin katıldığı Liderler Buluşması denizcilik sektörünü bir araya geldi. Gecede İMEAK DTO Başkanı Tamer Kıran da bir konuşma yaptı.

A+A-

Seyfettin Tatlı gecede yaptığı konuşmada, “ABS Amerika’da kurulmuş bir klas kuruluşu olarak dünyaya mal olmuş bir firma. 70 yıldır da Türkiye’de hizmet veriyor. Hem ilkleri yaparak ve Türk denizciliğine verdiği teknik destekle ABS sektör için büyük hizmetler yaptı. Ben bir gemi inşacı olarak bu ülkeye hizmet etmekten dolayı onur duyuyorum. Bu yüzden ABS eğitimleri Türkiye’de olabildiğince fazla vermeye çalışıyoruz. Bunu da ülkeye hizmet etmek için yapıyoruz” ifadelerini kullandı.

İMEAK DTO Başkanı Tamer Kıran gecede yaptığı konuşmada, Avrupa Birliği Ulaştırma Bakanı ve ekibi Deniz Ticaret Odası’nı ziyaret edeceğini haber verdi. “Avrupa’da çevre dediğimiz zaman bir sıfır önde başlıyorsunuz, bu konuda Türkiye’nin gücünü ve know how’ını gösterip AB’den ekonomik olarak destek almak istiyoruz” diyen Kıran ABS’ten de bahsetti.

Kıran şunları söyledi: “ABS benim 1980 yıllardan beri klas şirketi olarak tanıdığım ilk tanıdığım klas şirketidir. 80’li yıllarda babam 6500 dwt’lik bir gemi yaptırıyordu. Geminin de klası ABS’ti. Geminin sorumlu sörveyi de İlhan Ener’di. Hakikatten Türk denizciliğine, Türk armatörüne çok şey öğretmiş biridir. ABS ile ilk tanışmam öyle başladı. ABS 90’lı yıllarda biraz tökezledi. Rakipler biraz daha agresif davrandı. Şimdi bu verdiğiniz rakamlardan anlıyorum ki eski durumlara geri dönüş var. Biz ülkemizde ne kadar faaliyet olursa memnun oluyoruz denizcilik sektörü olarak.”

1-124.jpg2-123.jpg3-113.jpg4-084.jpg5-055.jpg

 

 

 

Vira Haber

Bu haber toplam 4632 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.