1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Likya Yolu'nda büyük tehlike: Yetkililerin dikkatine!
Likya Yolu'nda büyük tehlike: Yetkililerin dikkatine!

Likya Yolu'nda büyük tehlike: Yetkililerin dikkatine!

Likya Yolu'ndaki parkurlardan biri olan Adrasan-Olimpos rotası, yanlış işaretlemeler yüzünden tehlike saçıyor.

A+A-

Yaşar Özer / Twitter: @yasarozer8

Kırmızı beyaz işaretleri sayesinde yürüyüşçülerin doğru bir şekilde ilerlemesini sağlayan Likya Yolu'ndaki yanlış işaretlemeler, İlker Kalyoncu adlı yürüyüşçü tarafından gündeme getirildi. İlker Kalyoncu, birilerinin Oimpos'a inişte yanlış işaretlemeler yaparak insanları ölüm tehlikesine attığını söyledi.

24 Ekim Pazartesi günü yaşadıkları olayı Facebook üzerinden paylaşan Kalyoncu, "Olimpos rotasını eline boya alarak Ceneviz Koyu'na indiren, yol iz olmadan keskin kayalara, uçurumlara sokan alçaklar nedeniyle mahsur kalma durumuna düştük. Yarıklara sarkarak, yaralanarak ve karanlığa kalarak zorla inebildik. Kollarımız, bacaklarımız çiziklerle kaplı. Sonrasında koyda balıkçı barınağına zor sığındık. Şu an iyiyiz ama bu durum bizi perişan etti" ifadelerini kullandı.

Ayrıca boyaların sadece kırmızı renkli olduğunu ve yeni boyandığını belirten Kalyoncu, "Bir noktada işaretlemeleri bitirip boya kovasını da vadiye fırlatmışlardı" bilgisini verdi.

likyayolul.jpg
"Likya Yolu'nda işaretlemeler uluslararası platformda "grande randonnée" olarak bilinen sisteme uygun olarak kırmızı beyaz işaretlenmiştir. Bir dünya standartı olan bu yöntemle, izlenmesi gereken asıl rota belirlenmektedir."

Yetkili mercilere aktarılmalı

Facebook'taki Likya Yolu sayfasına "Bu rota ile oynanması hakkında bilgisi olan var mı?" diye yazan Kalyoncu, "Bu durum birileri canından olmadan yetkili mercilere aktarılmalı" dedi. 

Likya Yolu, Fethiye’den başlayıp Antalya’ya kadar uzanıyor. Türkiye’nin ilk uzun mesafeli yürüyüş rotası olan yol, 1992 yılında Kate Clow’un başlattığı çalışmalar sonucunda 1999 yılında tam olarak hizmete açıldı. Çeşitli kaynaklarca dünyanın en iyi 10 uzun mesafeli yürüyüş rotasından biri olarak gösterilen ve toplam uzunluğu 509 kilometre olan Likya Yolu, her yıl binlerce yürüyüşçüye ev sahipliği yapıyor. 

virahaber.com

likyayolul-001.jpg

Bu haber toplam 22474 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum