1. HABERLER

  2. DENİZ TİCARETİ

  3. Liman Devleti Denetimleri semineri düzenlendi
Liman Devleti Denetimleri semineri düzenlendi

Liman Devleti Denetimleri semineri düzenlendi

Marshall Islands Cumhuriyeti Deniz İdaresi tarafından, İMEAK Deniz Ticaret Odası’nda Liman Devleti Denetimleri (PSC) ile ilgili seminer düzenlendi.

A+A-

İMEAK Deniz Ticaret Odası’nda Marshall Islands Cumhuriyeti Deniz İdaresi tarafından 19 Nisan 2016 tarihinde, Liman Devleti Denetimleri (PSC) ile ilgili seminer düzenlendi. Seminerin ana konusu PSC farkındalığı ve Bayrak Devleti’nin rolü idi. Seminerde, Theodore Lalas, Fleet Operations Manager (IRI Pire) ve Özgür Aşık, Marine Manager (IRI İstanbul) tarafından sunum yapıldı.

Marshall Islands bayraklı gemilerdeki Liman Devleti Denetimleri (PSC) hakkında detaylı bilgi verilmesi amaçlanan seminerde, Liman Devleti Denetimlerinin tarihçesi, 2014, 2015 ve 2016 senelerindeki PSC tutuklanmaları ve bu tutuklanmaların gemi tipi ve bölgelere göre incelenmesi ve Marshall Islands bayraklı gemilerin tutulmasına yol açan, en sık karşılaşılan aksaklıklar anlatıldı. Aksaklıklara ait fotoğraflarla yapılan örnekli açıklamalarla ileride yapılacak denetimlerde bu başlıkların yakinen tanınması sağlandı.

Seminerde, Marshall Islands Cumhuriyeti’nin, USCG tarafından Qualship 21’e layık görüldüğü ve bu başarının 2016 senesi itibari ile, eşi görülmemiş şekilde, aralıksız 12 senedir sürdürüldüğü belirtildi.

Marshall Islands Cumhuriyeti Gemi Sicili kendisini, kendisine kayıtlı gemilerin ve ilgili kara personelinin ve deniz çevresinin emniyetine ve güvenliğine tamamen adayarak, sıklıkla bu tür seminerler düzenleyerek, bu adanmışlığı korumakta, kalitesi yüksek bir filoyla itibarını sürdürmekte ve gemi sahiplerinin ve işletmecilerinin yüksek maliyetli zaman kayıplarından kaçınmasını sağlıyor.

ViraHaber.com

Bu haber toplam 2091 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.