1. HABERLER

  2. DENİZ KAZALARI

  3. Lodos'un Körfez'e faturası: 20 tekne kayıp, 80 tekne hasarlı
Lodos'un Körfez'e faturası: 20 tekne kayıp, 80 tekne hasarlı

Lodos'un Körfez'e faturası: 20 tekne kayıp, 80 tekne hasarlı

İzmit Belediye Meclis Toplantısında konuşan, aynı zamanda Balıkçılar Derneği Başkanlığını’da yapan CHP’li Barbaros Akkuş fırtına sonrası 20’ye yakın teknenin kayıp olduğu, yaklaşık 80 teknenin ise hasarlı olduğunu söyledi.

A+A-

İzmit Belediye Meclisi’nin şubat ayı toplantısı İbrahim Elgin başkanlığında yapıldı. 18 maddenin görüşüldüğü toplantıda bazı önemli konularda kararlar alındı. Başkan Nevzat Doğan’ın toplantıya neden katılmadığı merak edildi, ancak, nerede olduğu sorulmasına rağmen ısrarla söylenmedi.  Meclis toplantısında İzmit Belediyesi’nin araç parkının modernize edilmesi için ekonomik ömürlerini tamamlamış ve maliyeti ve işletme giderleri yüksek olan araçların satılarak işletme maliyeti düşük 18 adet araç alınması için 2015 bütçesinden alınması teklifi. Belediyeye kayıtlı demirbaşların Devlet İhale Kanunu hükümleri doğrultusunda Belediye Başkanına ve Encümene yetki verilmesi teklifleri komisyonlara havale edildi. Meclis toplantısında Denetim Komisyonu’ndaki kişi ve kuruluşlara ödenecek ücret, Belediye hizmet kadrosunda bulunan mühendis, mimar, tekniker, ve ekonomist kadrolarında sözleşmeli personel olarak çalışanlara verilecek ücretler belirlendi. Kanunla İzmit Belediyesi’ne devredilen konutların asli ve görev hizmetlerinde kullanılmak üzere İl Müftülüğü’ne tahsis edilmesi  oy birliği ile kabul edildi. Mülkiyeti İzmit Belediyesi’ne ait olan İlköğretim Alanı’nda kalan Durhasan’da bulunan parselin İl Milli Eğitim Müdürlüğü’ne tahsis edilmesi oy birliği ile kabul edildi. Hacı Hızır Mahallesi’ Cumhuriyet Parkı’nda bulunan kafeteryanın 6 yıl süre ile kiraya verilmesi teklifi oy birliği ile kabul edildi. Kozluk Mahallesi’ndeki tescilli eserin Kocaeli Valiliği Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı’na tahsis edilmesi ve bu konuda protokol yapılması için Belediye Başkanı ve Encümene yetki verilmesi oy birliği ile kabul edildi. Ayazma Mahallesi’nde faaliyette olan Ayazma Pazar yerinin kaldırılarak Tepeköy Mahallesi’nde bulunan ve belediye tarafından kapalı Pazar yapılan yere kurulması teklifi oy birliği ile kabul edildi.

10 YIL ÖNCE İZMİT KOKUYORDU

CHP’li meclis üyesi İlker Ulusoy yaptığı konuşmada, İzmit Belediyesi’nin imar konularında parsel bazında kararlar çıktığını belirtti, ardından Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun imar planlamalarının parsel bazında değil, ada bazında yapılması gerektiği şeklindeki sözlerinin yer aldığı konuşmasını izletti. AKP’li Meclis üyesi Zekeriya Özak, Başbakanın sözlerinin tamamına katıldığını belirtti,  “Biz bu kente ihanet etmedik, aldığımız kararlarda en ufak bir şüphe söz konusu değildir. Yeşil alan peyzaj düzenlemeleri insafla yapıldı. Gri kenti yemyeşil yaptık; durduk yere yeşillenmedi.  Bunlar planlı çalışmalarla yapıldı.” dedi. Özak şöyle konuştu, “ 10 yıl öncesine göre bir tane 5 yıldızlı otel vardı, şimdi 8’e çıktı, yakında 20’ye yakın 5 yıldızlı otel olacak. Öğrenci yurtlarımızı destekleyeceğiz. Turizmle ilgili sadece Pembe Köşk vardı; Sadece Büyükşehir 20 belediyeyi restore ederek şehre kazandırdı. 10 yıl önce İzmit kokuyordu, kanalizasyon atıkları denize gidiyordu. İnsanımızı denizle buluşturduk. Bu şehirde artık yüzme yarışmaları düzenleniyor” dedi.

HER GÜN DENİZ ZEHİRLENİYOR 

Zekeriya Özak’ın konuşmasın tepki gösteren, aynı zamanda Balıkçılar Derneği Başkanlığı da yapan CHP’li Barbaros Akkuş, “Biz parti olarak doğruya doğru deriz. Kocaeli sürekli gelişen nüfusla birlikte katma değeri artıyor; otellerin gelmesi doğaldır. Bana belediye olarak kalıcı proje gösterebilir misiniz. Bir İZAYDAŞ yaptınız mı?  O zaman belediyeye gelen para ile şimdi gelen aynı mıdır. 1980’li yıllarda kokunun olduğu doğrudur. Ama 10 yıl önce değil. Denizde hamsi ve istavritten başka balık yok. Deniz nere de temiz, gelin bakın arıtma tesislerinin atıkları nasıl salınıyor. Kimya fabrikasının ismini mi vereyim. Her gün deniz zehirleniyor; biz bunları gözlerimizle görüyoruz” dedi. Akkuş, “Lodos fırtınasında 15-20 balıkçı teknesi kayıp bulunamıyor, 80’i de hasarlı durumda olduğunu belirten Akkuş, “Balıkçı barınakları tekne mezarlığına döndü,  Hayatını bu işten kazanan balıkçılar perişan. Belediye ekipleri geliyor, balıkçılarla görüşmeden fotoğraf çektirip gidiyor” iddiasında bulundu.  

 


 

 

 

virahaber.com

Bu haber toplam 1886 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.