1. HABERLER

  2. DENİZ TİCARETİ

  3. 'Logitrans Transport Lojistik 2014' yarın başlıyor
'Logitrans Transport Lojistik 2014' yarın başlıyor

'Logitrans Transport Lojistik 2014' yarın başlıyor

Logitrans Transport Lojistik 2014, fuarı yarın İstanbul'da kapılarını açıyor. 19-21 Kasım tarihleri arasında düzenlenecek fuara Aliağa'daki lojistik sektörünün öncüleri, Aliağa Ticaret Odası (ALTO) ile birlikte katılacak.

A+A-

İzmir’in Aliağa ilçesindeki lojistik sektörünün öncüleri, Aliağa Ticaret Odası (ALTO) ile birlikte Logitrans 2014 Fuarı’na katılıyor. Uluslararası boyutta bölgenin en önemli lojistik fuarı olma özelliği taşıyan Logitrans Transport Lojistik 2014, 19-21 Kasım tarihleri arasında İstanbul’ da düzenlenecek.

ALTO da ilçedeki liman ve lojistik sektörünün önde gelen ve aynı zamanda üyesi olan firmalarla bu fuarda yer alarak, hem Aliağa’ nın lojistik gelişimini ortaya koyma fırsatı bulacak hem de üyelerinin yeni müşterilerle tanışması için zemin oluşturacak.

İzmir’in Aliağa ilçesindeki lojistik sektörünün öncüleri, Aliağa Ticaret Odası (ALTO) ile birlikte Logitrans 2014 Fuarı’na katılıyor. Uluslararası boyutta bölgenin en önemli lojistik fuarı olma özelliği taşıyan Logitrans Transport Lojistik 2014, 19-21 Kasım tarihleri arasında İstanbul’ da düzenlenecek. Birçok ülkeden 200 dolayında katılımcının, yine çok farklı coğrafyalardan gelmiş 15 bin dolayında ziyaretçiyle buluşacağı fuar boyunca düzenlenecek panel, konferans ve etkinliklerle taşımacılık ve lojistiğe ilişkin güncel konular, üst düzey yetkililerin katılımıyla masaya yatırılacak.

ALTO da ilçedeki liman ve lojistik sektörünün önde gelen ve aynı zamanda üyesi olan firmalarla bu fuarda yer alarak, hem Aliağa’ nın lojistik gelişimini ortaya koyma fırsatı bulacak hem de üyelerinin yeni müşterilerle tanışması için zemin oluşturacak. ALTO ile birlikte Aliağa’ nın en eski limanı olan Ege Gübre Limanı ve Ege Bölgesi’ nin ilk özel limanı olan Nemport Limanı da katılacak. Konu hakkında açıklama yapan ALTO Başkanı Adnan Saka, " Uluslararası organizasyonlarda Aliağa’ nın tanıtımını yapmak için yoğun çaba sarfediyor, üyelerimizin de uluslararası organizasyonlarda tanınmasını ve dünya lojistik pazarındaki yeni müşterilerle tanışmalarını sağlamaya çalışıyoruz. Logitrans 2014 Fuarı’nı tercih etmemizin de nedenlerinin başında, üyelerimizle birlikte uluslararası etkinliğimizi arttırma çabamız ve sektörün gelişmişliği kadar vizyonunu ortaya koyma arzumuz yatıyor. " dedi.

Saka, lojistik köy kavramına da değinerek Aliağa’ nın, konumu ve potansiyelleri açısından "Lojistik Köy" projesine oldukça uygun olduğunu ifade etti. Büyük sanayi tesisleri, limanları, enerji üretim tesisleri, İzmir ve Manisa organize sanayi bölgelerine coğrafi yakınlığı açısından Aliağa’ nın konumunun iyi değerlendirmesi gerektiğini belirterek, " Aliağa limanlarına yılda 5 bin gemi geliyor ve yıllık 40 milyon ton yükleme boşaltma yapılıyor. Ege Bölgesi’ nin 17 milyar dolar olan ihracatının 10 milyar doları Aliağa limanlarından gerçekleşiyor. Kuzey Ege Çandarlı Limanı’ nın devreye girmesiyle de Malta ve Pire limanlarının yüklerinden pay alınmaya çalışılacak. Tüm bu nedenlerle birlikte Aliağa’ nın stratejik konumu, ekonomik yapısı ve yatırımcıya sağladığı fırsatlarla lojistik üs olma potansiyeline sahip en uygun yer olduğunu düşünüyoruz. " dedi.

 

 

 

 

 

 

virahaber.com

Bu haber toplam 1258 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.