1. HABERLER

  2. BALIKÇILIK

  3. Lüferin yolculuğu belgesel haline getiriliyor
Lüferin yolculuğu belgesel haline getiriliyor

Lüferin yolculuğu belgesel haline getiriliyor

Belgeselci Mert Gökalp sürdürülebilir balıkçılığı korumak adına bir buçuk yıl lüferin peşinde koşacak bir belgesel hazırlıyor. Belgesel, dünyaca ünlü crowdfunding sitesi Indiegogo'da yer alırken, şu an film kategorisinde 1. sırada.

A+A-

Belgesel için gerekli kaynağı bulabilmek için https://www.indiegogo.com/projects/bluefish-prince-of-bosphorus adresinden bir kampanya düzenleyen Mert Gökalp projeyi şöyle anlatıyor:

“Lüfer balığının Karadeniz'den Akdeniz'e ve Akdeniz'den Karadeniz'e her yıl gerçekleştirdiği inanılmaz yolculuğu konu alan bir sualtı belgeseli yapmak üzere 1,5 yıl sürecek bir yola çıktık. Balığın ilk göçünü görüntüye aldık şimdi ise bu balığın izinde yol almaya ve lüferin görüntülemeye devam ediyoruz. Bu yolculuk sırasında çok ilginç insanlar çıktı karşımıza ve tanışmaya devam ediyoruz.

Simdi bilimsel altyapılı bu belgeseli layığıyla yapmak ve tamamlayabilmek için sizlere çok ihtiyacımız var. Bu canavar balığın hikayesini mümkün olan en fazla insana ulaştırabilmek, hikayesi çok az bilinen bu balığın araştırılmasına ve bilimsel yöntemlerle daha iyi korunmasına belgeselimizle katkı sağlamak istiyoruz.”

luferbel.jpg

 

 

 

virahaber.com

Bu haber toplam 2199 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.