1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Lütfi Elvan STK’larla bir araya geldi
Lütfi Elvan STK’larla bir araya geldi

Lütfi Elvan STK’larla bir araya geldi

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, GİSBİR’in Tuzla’daki merkezinde denizcilik sektöründen STK’larla biraraya geldi. Yapılan toplantıda Bakan Lütfi Elvan 70’e yakın sivil toplum örgütünün sorunlarını dinledi.

A+A-

GİSBİR’in Tuzla’daki merkezinde düzenlenen toplantıya çok sayıda basın mensubu ve STK katılırken, UDH Bakanı Lütfi Elvan, Denizcilik Müsteşar Yardımcısı Özkan Poyraz, Tersaneler ve Kıyı Yapıları Genel Müdürü Mehmet Kırdağlı toplantıya katılan STK’ların sorularını dinleyip, cevaplandırdı.

GİSBİR Yönetim Kurulu Başkanı Murat KIRAN, 1971 yılında kurulan GİSBİR’in, Türkiye’nin en eski sivil toplum kuruluşlarından biri olduğunu, ulusal ve uluslararası platformlarda Türk gemi inşa sanayini temsil ettiğini ifade ederek başladığı açılış konuşmasında, Türk tersaneleri için büyük önem arz eden ve sorun sahalarından olan revizyon imar planı, tekne imal ve çekek yerleri ve ecri misil ödemeleri konusunda yaşanan sorunların çözüme ulaştırılması için UDH Bakanlığı’ndan destek almayı umduklarını dile getirdi. GİSBİR Yönetim Kurulu Başkanı Sn. Murat KIRAN, ayrıca Türk gemi inşa sanayindeki bilgi kirliliğinin önüne geçmek amacıyla UDHB ile imzalanan veri tabanı protokolü hakkında yürütülen çalışmaların olumlu seyretmesinin Türk gemi inşa sanayi için önem arz ettiğini ifade etti.

Soru-cevap kısmına geçmeden önce bir konuşma gerçekleştiren Bakan Lütfi Elvan, dünya deniz ticaretinin yüzde 80’inin deniz yoluyla gerçekleştirildiğini, dünya ticaretinde söz sahibi olmak istiyorsak denizcilikten vazgeçmenin düşünülemeyeceğini belirtti. Daha sonra sorulan sorular üzerine Bakan Lütfi Elvan bazı açıklamalarda bulundu.

Balıkçılık bakanlığımıza devredilebilir

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı ile yapılan görüşmeler sonucunda yapılan ön çalışmalarla balıkçı barınakları ve balıkçılıkların sertifikalandırılması konusunda en kısa zamanda çözüme kavuşturulacağını. Balıkçılık faaliyetlerinin Ulaştırma, Deniz ve Haberleşme Bakanlığına devredilmesi konusunda bir girişim olduğunu bir kesinlik olmamakla beraber girişimin ilerleyen günlerde neticelendirileceğini söyledi.

“Ro-Ro terminali için yer bakılıyor”

Bakan Lütfi Elvan, Bandırma-Mudanya ve Ambarlı-Marmara Ereğlisi arasında ro-ro terminali kurulması için çalışmaların aşama kaydettiğini ve önümüzdeki günlerde bu yerlerin açıklanacağını söyledi. Bakan Lütfi Elvan spekülasyonlara sebep olmamak için terminal yerleri konusunda açıklamada bulunmadı.

Dentur Avrasya’dan şehir içinde deniz taşımacılığını arttırmak için öneri

Şehir içinde deniz taşımacılığının arttırılması için yapılan tartışmalar üzerine söz alan Dentur Avrasya Grup Gelen Müdürü Ünsal Savaş,  İETT’nin yaptığı başarılı yenilenme modelini örnek göstererek, Dentur Avrasya’nın da 14 adet yeni gemi projesi ile, çevreye duyarlı, daha konforlu, engelsiz ve hızlı taşımacılığı hedeflediğini bu projenin deniz ulaşımını artırmak için çok önemli olduğunu söyledi.

Ünsal Savaş, emisyon oranı düşük, ekonomik makineler ve optimize edilmiş gemi formu sayesinde, bu yeni gemilerle % 54 Yakıttan, % 40 zamandan tasarruf sağlanacağını belirtti. Özellikle yeni yolcu biniş-iniş platformu sayesinde ve yeni iç dizaynla kolay erişilebilecek konforlu, engelsiz taşımacılığın geliştirileceğini söyledi.

“Gelecek planımızı somut olarak ortaya koymalıyız”

Limanlarla ilgili de açıklamalarda bulunun Lütfi Elvan, “Dışardaki yatırımcılara gelin Çandarlı’ya yatırım yapın dediğimiz zaman biz geliriz milyar dolarlık yatırımı yaparız ama yarın öbür gün o bölgeye benim  yakınıma bir yere liman izni verirseniz ne olacak diyor ve bu konuda haklılar. Bu yüzden biz 2023 hedefi de doğrultusunda gelecek planlarımızı somut olarak ortaya koymalıyız” dedi.

galeri-011.jpg

 

 

 

virahaber.com

Bu haber toplam 1119 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.