1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Maceracı İspanyol kayıkla Türkiye'ye geliyor
Maceracı İspanyol kayıkla Türkiye'ye geliyor

Maceracı İspanyol kayıkla Türkiye'ye geliyor

İspanyol Quico Taronji, bugün (26 Ağustos Pazartesi)İspanya'nın Algecires kentinden başlayacağı yolculuğunu Türkiye'de sona erdirerek bir dünya rekoruna imza atmak istediğini söyledi.

A+A-

İspanyol Quico Taronji, bugün (26 Ağustos Pazartesi İspanya'nın Algecires kentinden başlayacağı yolculuğunu Türkiye'de sona erdirerek bir dünya rekoruna imza atmak istediğini söyledi.

Taronji, 2.5 aydan fazla sürecek maceralı seyahatinde Tunus, İtalya, Malta, Yunanistan ve Türkiye kıyılarına uğrayacak. 4 bin kilometre yol alacağı bu yolculuk için aylardır hazırlık yaptığını belirten Quico Taronji, 5 metre uzunluğundaki kayığı ile Türkiye'ye bir dünya şampiyonu olarak varmayı amaçladığını belirtti. Kayağın genelde sahilleri dolaşmak için yapıldığını hatırlatan İspanyol Taronji, "Bunu ilk defa açık denizlerde kullanacağım" dedi.

Quico Taronjí, adı geçen ülke kıyılarına sadece su almak için uğrayacağını vurgulayarak Türkiye'ye ulaşıncaya kadar karaya adım atmayacağını vurguladı. Taronji, 2.5 aylık bu yolculuğunda yemek ihtiyacı için temel gıda maddelerini yanına alacağını zaman zaman da denizde balık avlayarak açlığını gidereceğini ifade etti. Gazetecilerin "En çok neden çekiniyorsun?" sorusuna Quico Taronji, "Ne gecelerden ne de dalgalardan çekiniyorum ancak Akdeniz sürprizlerle dolu bir deniz her an karşınıza bir köpekbalığı çıkabilir" dedi.

 

virahaber.com

Bu haber toplam 1203 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.