1. HABERLER

  2. DENİZ TİCARETİ

  3. Mahmut Aydın: "Denizcilerin bu şartlarda emekli olması mümkün değil"
Mahmut Aydın: "Denizcilerin bu şartlarda emekli olması mümkün değil"

Mahmut Aydın: "Denizcilerin bu şartlarda emekli olması mümkün değil"

İMEAK DTO 43 No'lu Kıyı Gemi Acenteleri Meslek Komitesi Başkanı Mahmut Aydın, "Denizcilerin bu şartlarda emekli olması mümkün değil" dedi.

A+A-

Yaşar Özer / Vira Haber

İMEAK DTO meclis toplantısında konuşan Kıyı Gemi Acenteleri Meslek Komitesi Başkanı Mahmut Aydın, denizcilerin çalışma şartlarına dikkat çekti. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu'nun katıldığı toplantıda sendikacılar işçilerin haklarını dile getirmek için söz almadı. Kürsüye çıkan Mahmut Aydın bunun üzerine deniz emekçilerinin hakkını savundu.

Gemilerin ve tersanelerin cazip hale getirilip desteklendiğini söyleyen Aydın, denizde çalışanların da çalışma şartlarının iyileştirilmesi gerektiğini belirtti. Bakanlığın bu hususta destek vermesi gerektiğini kaydeden Aydın, "Eskiden denizde çalışanların erken emekli olma durumları vardı. Bu durum denizciler açısından bir tercih nedeniydi ama kaldırıldı. Denizcilerin bu zor şartlarda çalışmasına bir çözüm getirilmeli. Rusya'da denizcilerin tiyatro ve opera salonunda sıraya girmeden bilet alma hakları var. Vakitleri kısıtlı olduğu için öncelik tanıyorlar. Bu tarz şeyler yapılmalı, erken emeklilik de düşünülmeli. Yoksa mevcut şartlarda denizcilerin emekli olması mümkün değil. Bu şartlar altında denizde çalışacak kaliteli insan bulmamız da çok zor gözüküyor. Devletimiz bunu yeniden değerlendirmeli diye düşünüyorum" ifadelerini kullandı.

aydin.jpg

Bu haber toplam 3250 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.