1. HABERLER

  2. DENİZ KAZALARI

  3. Malezya uçağının enkazını robot denizaltı arayacak
Malezya uçağının enkazını robot denizaltı arayacak

Malezya uçağının enkazını robot denizaltı arayacak

Malezya'dan Çin'e giderken Hint Okyanusu'nun güneyinde düştüğü açıklanan yolcu uçağının enkazını arama çalışmaları için uzaktan kumandalı denizaltı kullanılacak.

A+A-

Malezya'dan Çin'e giderken Hint Okyanusu'nun güneyinde düştüğü açıklanan yolcu uçağının enkazını arama çalışmaları için uzaktan kumandalı denizaltı kullanılacak. Otonom sualtı araçları olarak da bilinen uzaktan kumandalı denizaltılardan (AUV) dünyada sadece 3 adet bulunuyor. Bunlardan ikisi ABD'nin Boston kentinde bulunan Woods Hole Oşinografi Enstitüsü'ne ait.

228 KİŞİYE MEZAR OLDU

Woods Hole Oşinografi Enstitüsü Direktörü Dave Gallo, uzaktan kumandalı denizaltı aracı hakkında şunları söyledi:

"Bu otonom sualtı aracı okyanus yüzeyini adeta karış karış tarıyor. En derine inerek deniz tabanının birebir haritasını çıkarabiliyor." İnsansız denizaltı 6 bin metreye dalış yapan insansız denizaltı 22 saat su altında kalabiliyor. Amerikalı firmanın adını duyuran çalışması ise 228 kişiye mezar olan Air France'a ait Airbus A330 model uçağın enkazını ve kara kutusunu bulması olmuştu. Atlantik'te düşen Air France uçağının enkazı Abyss tipi otonom sualtı arama robotları yardımıyla tespit edilmişti.

 

 

 

 

 

 

virahaber.com

Bu haber toplam 2932 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.