1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. "Maltepe" kültür merkezi oldu
"Maltepe" kültür merkezi oldu

"Maltepe" kültür merkezi oldu

Şehir hatları vapuru olarak yaklaşık yarım asırdır görev yapan "Maltepe" vapuru, Şile'de kültür merkezi ve nikah salonu olarak hizmete açıldı.

A+A-

Şehir hatları vapuru olarak yaklaşık yarım asırdır görev yapan "Maltepe" vapuru, Şile'de kültür merkezi ve nikah salonu olarak hizmete açıldı.

Şile Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, açılışta konuşan Belediye Başkanı Can Tabakoğlu, Maltepe vapurunun kültür merkezi olarak Şile'ye kazandırılmasında kendilerine destek veren Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'a teşekkür etti.

İlçelerinin ilk defa kültür merkezi ve nikah salonuna kavuşmasından çok mutlu olduğunu ifade eden Tabakoğlu, evlenecek çiftlerin nikah için başka ilçelere gitme zahmetinden kurtulduklarını kaydetti.

Tabakoğlu, konuşmasının ardından Ogün ve Gülşah Yıldız çiftinin nikahını vapurda kıydı. Çiftin nikah şahitliğini AK Parti İstanbul Milletvekili İrfan Gündüz yaptı.

Açılışta, Kemal Gedik'in fotoğraf sergisi de sanatseverlerin beğenisine sunuldu.

"Şile Liman Kültür Merkezi Maltepe Vapuru" adıyla hizmet verecek vapurda, kültür merkezinin yanı sıra 100 kişi kapasiteli nikah salonu da yer alıyor.

Anıtlar Kurulu tarafından 2008 yılında "korunmaya değer kültür varlığı" olarak kabul edilen vapur, 1960 yılında İngiltere'den satın alındı. Vapur, daha sonra, "İnkılap" ve "Harbiye" tipi buharlı gemilerin dizayn ve mimarisinin geliştirilmesiyle, İstinye Tersanesi'nde pimlerle birleştirilip ilk yüksek yolcu kapasitesine sahip vapur haline getirildi.

İlk seferini 28 Kasım 1962 yılında Kadıköy-Köprü arasında gerçekleştiren vapur, 2 bin 100 yolcu kapasiteye sahipti. Saatte 15 mil sürat yapabilen vapur, o dönemde 8 milyon 700 bin liraya mal edilmişti.

Haber3

Bu haber toplam 792 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.