1. HABERLER

  2. DENİZ TİCARETİ

  3. Marinegas marinalarda yerini aldı
Marinegas marinalarda yerini aldı

Marinegas marinalarda yerini aldı

Denizlerin yeni gücü, denizcilerin yeni enerji kaynağı İpragaz Marinegas Marmara, Ege ve Akdeniz’deki tüm marinalardaki yerini aldı.

A+A-

Denizlerin yeni gücü, denizcilerin yeni enerji kaynağı İpragaz Marinegas Marmara, Ege ve Akdeniz’deki tüm marinalardaki yerini aldı. Kıyı bölgelerindeki tüm İpragaz bayileri, marinegas engine ve marinegas cuisine kullanıcısı teknelere kesintisiz hizmet verecek.

Çevreci yaklaşıma uygun bir sistem olan İpragaz Marinegas Engine, çevre dostu LPG sayesinde deniz kirliliğine yol açmıyor. LPG birçok Avrupa ülkesinde, teknelerde alternatif çevreci yakıt olarak yer buluyor. Güvenilirliği kanıtlanmış bir sistem olan marinegas; tekne tipi, motor gücü ve kullanım şartlarına bağlı olarak benzine göre yüzde 40’lara varan tasarruf sağlıyor. İpragaz Marinegas Engine ve tekne mutfaklarında kullanılacak özel tasarlanmış Marinegas Cuisine’nin tanıtımları ve Marinegas Engine’nin dönüşüm için teknik servis hizmetleri Marmara, Ege ve Akdeniz’deki tüm marinalarda yaz boyu sürecek.

Marinegas Engine ve Marinegas Cuisine

İpragaz Marinegas Engine, tekne motorunun ihtiyacı olan yüksek miktardaki LPG’yi sisteme tedarik eder. İhtiyaca göre 12 ve 24 kg’lik Marinegas Engine tüplerinin kullanılabileceği dönüşüm sistemi, içten takmalı (inboard) ve dıştan takmalı (outboard), tercihen 250 HP güce kadar, 4 zamanlı benzinli deniz motorlarına uygulanabilmektedir. Sistem, hem yeni nesil enjeksiyonlu outboard hem de karbüratörlü inboard motorlarda güvenle kullanılabiliyor. Marinegas Cuisine ise, hali hazırda teknelerde kullanılmakta olan mutfak tüplerinin yaratmış olduğu, güvenlik ve korozyon gibi sorunları ortadan kaldırmak amacıyla özel olarak tekne mutfaklarında kullanım için üretilmiştir. Bu tüplerin tabanı özel plastik bir malzeme ile kaplanarak, tüplerin yüzey tutuculuğu ve korozyona mukavemeti artırılmıştır. Yüzey tutuculuğunun artması teknelerdeki en büyük sorun olan kayma ve devrilme risklerini minimize etmiştir. Ayrıca, bu tüpler, ıslak/nemli yüzeyler ile temas sonucu oluşan korozyonu da engellediği için tekne içi temizlik problemlerini de ortadan kaldırmıştır.

İpragaz'ı, İpragaz Yapan İlkler

• İlk LPG tüp dolum tesisi

• Türkiye genelinde uygulanan Eğitim Seferberliği projesiyle, tüketicilerine evlere teslimatı yasal olarak zorunlu olan 12 kg'lık ev tüpünde "sertifikalı servis elemanları" ile hizmet veren ilk LPG şirketi

• İnternet ve SMS yoluyla tüp siparişi alan ilk firma

• Tüplerde ilk çift emniyetli boğaz contası

• İlk resmi belgeli otogaz istasyonu

• Dizel motorlarda motorin yanında LPG kullanımı getiren DGA Dieselgas sistemi

• Teknelerde LPG dönüşümü Marinegas sistemi

• İlk dökme forklift hizmeti

• İlk Sistem LPG hizmetleri

• Tankerlerde ilk massflowmetre uygulaması

• Akustik emisyon yöntemiyle toprakaltı tank kontrolü

• Türkiye'nin ilk ve Avrupa'nın en büyük elektronik sayaçlı araç filosuyla müşterilerine değer ifade eden "kalibrasyon hassasiyeti, olumsuz dış ortam şartlarından etkilenme, sistem güvenliği, arıza vs." konularda eksiksiz ve güvenli hizmet

• Sevkiyat sonrası faturalarını araçta faturalama sistemiyle anında dökme gaz satışı (Bu sistem sayesinde manuel sistemlerde görülen rakamsal hatalar, fatura kaybolmaları, ödeme takip zorluğu vs. problemlerini ortadan kaldırmıştır.)

• Depozito ve LPG ödemelerinin kredi kartıyla yapma imkanı

• Dökme gaz konut müşterilerinin 3. parti aracılara yaptırması gereken, tüm işlerin (tank temel çukurunun ve boru hattı kanalının kazılması, dere kumu temini, çukur ve kanalların dolgusu, tank kaide betonunun hazırlanması vs.) müşterinin talebi dahilinde ücreti mukabil İpragaz tarafından yapılması

• Dökme gaz sistemin kurulumuyla birlikte gaz alımını gerçekleştiren konut müşterilerimize, ücretsiz olarak İpragaz Sistem LPG Sigorta Paketi'nin verilmesi.

Neden Marinegas?

Daha temiz sular

Marinegas, Türkiye’nin, imzalamış olduğu Kyoto protokolü çerçevesinde izlediği çevreci yaklaşıma çok uygun bir sistemdir. Çevre dostu LPG sayesinde deniz kirliliğine yol açmaz; diğer fosil yakıtlara göre karbonmonoksit, hidrokarbon ve diğer emisyon salınımları çok daha azdır. Örneğin hassas bir doğa yapısına sahip olan Venedik lagününde, LPG sistemli teknelerin çevreci bir alternatif olarak kullanılması ve mevcut sistemlerin yüzde 20’lik bir kısmının LPG’ye çevrilmesi üzerine bir AB projesi geliştirilmiş; böylece daha az CO2 ve benzeri zehirli gaz salınımı ve petrol kullanan teknelerin sebep olduğu su ve hava kirliliğini azaltmak hedeflenmiştir. Ülkemizde de 21.10.2006 tarihli İç Su Araçları Yönetmeliği, madde 29’da da değinildiği gibi iç sularda temizlik sağlamak amacıyla teknelerde LPG’li motor kullanımı desteklenmektedir.

Ekonomik LPG ile yakıt masraflarından tasarruf

Yapılan araştırmalar, tekne tipi, motor gücü ve kullanım şartlarına bağlı olarak LPG’nin benzine göre yüzde 40’lara varan tasarruf sağladığını göstermektedir.

Seçme şansı

Mevcut benzinli yakıt sisteminin de kullanabilir durumda olması, kullanıcıya istediği yakıt sistemini seçme şansı vermektedir.

Uzun motor ömrü

LPG, benzinden daha az oranda yanmayan bileşen içerdiğinden, motorda kalıntı bırakmaz. Motorda karbon birikintileri azalır, böylece motorun ömrü artar.

Güvenirliliği kanıtlanmış bir sistem

Marinegas, halen Fransa, İngiltere, Almanya, İtalya gibi Avrupa’da birçok ülkede örnekleri olan ve güvenilirliği kanıtlanmış bir sistemdir.

 

 

 

Virahaber

Bu haber toplam 1293 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.