1. HABERLER

  2. BALIKÇILIK

  3. Marmara'da balık nesli hızla azalıyor
Marmara'da balık nesli hızla azalıyor

Marmara'da balık nesli hızla azalıyor

Hereke Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı Tolga Bağdaçiçek , "Bir zamanlar dünyada kabul görmüş akvaryum diye tabir edilen Marmara Denizi’nde balık nesli hızla azalmaktadır" dedi.

A+A-

Hereke Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı Bağdaçiçek, Marmara Denizi’nde balık neslinin azaldığına dikkat çekti. Bağdaçiçek yaptığı açıklamada, "Günümüzde deniz kirliliği ve bilinçsiz avlanma bunun en büyük sebebidir. Tekne ya da kıyıdan yapılan zamansız avlanma balık nesli için ciddi tehlike arz etmektedir. Balıkların yumurtlama zamanı olan bu günlerde profesyonel ve amatör balıkçıların üzerine düşen en önemli görev küçük balıkları yakalamamak için azami dikkat ve önem göstermelidir" diye konuştu.

"Balık boyu 13 cm olmalı"

Bağdaçiçek, "Şu anda yakalanabilir balık boyu minimum 13 cm olmalıdır. Unutmayalım ki denizler ve deniz yaşamı bizlerin olduğu kadar çocuklarımızın da geleceğidir. Denizlerimizdeki yaşamın devam edebilmesi için lütfen bu kurallara uyalım ve uyaralım. Özellikle yumurtlama dönemlerinde (Nisan Mayıs Haziran) balık yakalamamaya önem gösterelim ve çevremizdeki insanları bu konuda bilinçlendirelim" diye uyarılarda bulundu. 

ViraHaber.com

Bu haber toplam 3490 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.