1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Marmara'da deniz ulaşımı yapılamıyor
Marmara'da deniz ulaşımı yapılamıyor

Marmara'da deniz ulaşımı yapılamıyor

Yurdumuzu etkisi altına alan soğuk hava yaşamı olumsuz etkiliyor. Marmara Bölgesinde etkili olan fırtına özellikle deniz ulaşımını vurdu.

A+A-

Çanakkale Boğazı'nda kuvvetli fırtına, deniz ulaşımını olumsuz etkiliyor. Şiddetli rüzgar sebebiyle feribot seferleri iptal edildi.

Gece saatlerinde hızını artıran fırtına nedeniyle Gelibolu-Lapseki hattında araba vapuru seferleri durduruldu. Dün akşam rüzgarın etkisini azaltmasıyla Gelibolu-Lapseki arasındaki araba vapuru seferleri yeniden başlamasının ardından gece hızını artıran fırtına nedeniyle Lapseki-Gelibolu feribot hattındaki arabalı vapur seferleri yeniden iptal edildi. Akşam saat 23.00'a kadar 10 sefer yapan feribotlar, Liman Başkanlığından gelen yeni bir talimatla yeniden durduruldu. Yaklaşık son 30 saatten bu yana sadece 10 sefer yapabilen feribotlar şiddetli poyraza teslim oldu. Araç kuyruğunun yeniden çoğalmasıyla zor anlar yaşayan şoförler, rüzgarın biran olsun dinerek seferlerin yeniden başlamasını bekliyor.

Öte yandan kuvvetli poyraz sebebiyle Kabatepe'den Gökçeada'ya saat 10.00, Gökçeada'dan Kabatepe'ye 13.00'te yapılacak seferler de iptal edildi. Diğer seferlerse normal şekilde devam ediyor.

Bu arada Tekirdağ'da şiddetli fırtına hayatı olumsuz etkiliyor. Boyu 5 metreyi bulan dalgalar nedeniyle deniz ulaşımında da aksamalar oluşuyor.
Gece geç saatlerde başlayan kuvvetli fırtına Tekirdağ'ı teslim aldı. Saatteki hızı 50 kilometreyi aşan fırtına nedeniyle vatandaşlar zor anlar yaşadı. Kuvvetli fırtına nedeniyle yerli ve yabancı bandıralı gemiler demir atarken, Tekirdağ Liman Başkanlığı'ndan alınan bilgiye göre, Tekirdağ'da yapılan gemi seferleri iptal edildi, seferlere fırtınanın dinmesinin ardından yeniden devam edileceği bildirildi.

Öte yandan, fırtına etkisiyle sahil alanı da yürünmez hale geldi. Sahilde spor yapan vatandaşlar ise, fırtınanın bu mevsimde normal olduğunu söyleyerek, "Deniz temizleniyor. Bu oldukça normal bir durum. Bu fırtınanın arkası kar" dedi. Başka bir vatandaş ise, "İlkbahar, yaz nasılsa bu mevsim de böyle. Bu mevsimde de fırtınaların yaşanması normal" şeklinde konuştu.

 

 

 

 

virahaber.com

Bu haber toplam 960 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.