1. HABERLER

  2. BALIKÇILIK

  3. Marmara'da kaçak balıkçılık problemi: Kimse önüne geçemiyor
Marmara'da kaçak balıkçılık problemi: Kimse önüne geçemiyor

Marmara'da kaçak balıkçılık problemi: Kimse önüne geçemiyor

İMEAK DTO Balıkçılık Meslek Komitesi Başkanı Murat Kul, “Bugün baktığınız zaman 100-150 tane kaçak avcı Marmara’da çalışıyor. Kimse önüne geçemiyor” dedi.

A+A-

Vira Haber / Özel

Balıkçılık Meslek Komitesi Başkanı Murat Kul, kaçak balıkçılık sorunuyla Vira Haber’e konuştu. Murat Kul, kaçak avcılığın büyük sorun teşkil ettiğini ve balıkçılar arasında ikilem çıkarmaya gebe olduğunu belirterek, bu duruma bir önlem alınması gerektiğini söyledi.

Kaçak balıkçılığın tüm önlemlere rağmen devam ettiğini söyleyen Murat Kul, “Bizim mesela Adalar bölgesini koruma alanı ilan ettiler. Baktığınız zaman bu avcılığı yapan herkes orada. Böyle koruma alanı olmaz. O zaman belli bir kişilere yasaklanmış gibi olur. Bu da balıkçı arasında ikilem çıkarır, kavga çıkarır. Kimse birbirini istemez olur. Kaçak trolcü orada. Bir yeri madem koruma altına aldınız orayı koruyun. Koruma yok ki. Koruyamadığınız yer de sizin değildir. Bütün kaçak avcılık orada devam eder. Bugün baktığınız zaman 100-150 tane kaçak avcı Marmara’da çalışıyor. Kimse önüne geçemiyor” diye konuştu.

BALIK YEMEYİ ÖZENDİRMELİYİZ

İnsanlara balık yemenin özendirilmesi gerektiğini de söyleyen Murat Kul, “Bu konuda çok eksik kalıyoruz. Bu hususta odanın da bize destek vermesi lazım. Doğal denizden çıkan balığı insanlara daha ilkokul çağında tanıtmamız, anlatmamız lazım” dedi. Balığın ucuz bir ürün olduğu algısının da kırılması gerektiğini belirten Kul, “Bugün bir etin kilosunun 40 lira 50 lira olduğu yerde balığın kilosunun 20 lira 30 lira olması normaldir. Bizim ürünümüz ne ucuz ne de pahalı bir ürün. Yani herkesin yiyebileceği bir ürün” diye konuştu.

ViraHaber.com
Bu haber toplam 3341 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.