1. HABERLER

  2. BALIKÇILIK

  3. Marmara'da ölü orkinoslar karaya vurdu
Marmara'da ölü orkinoslar karaya vurdu

Marmara'da ölü orkinoslar karaya vurdu

Marmara Denizi’nin Karacabey Boğazı’nda görenleri şaşırtan bir olay yaşandı. Yarım tonluk dev orkinoslar karaya vurdu.

A+A-

Marmara Denizi’nin Karacabey Boğazı’nda dev orkinoslar karaya vurdu. Karacabey Belediyesi ekipleri, sahilde yaptıkları rutin kontrollerde karaya vurmuş 6 orkinos balığı ölüsü ile karşılaştı. 400-500 kiloluk balıkların kıyıya vurma sebebi araştırılıyor. Bu tür balıkların Marmara Denizi'nde nadir görüldüğü öğrenildi. Çevre sakinlerinin iddiasına göre, yetkililer kaçak balıkçılardan şüpheleniyor

Sabah saatlerinde Karacabey Belediyesi ekipleri, sahilde yaptıkları rutin kontrollerde karaya vurmuş 6 orkinos balığı ölüsü ile karşılaştı. Hemen harekete geçen ekiplerin geniş çaplı aramasında denizde de bir ölü orkinos daha görüldü. Denizdeki orkinos bir süre sonra gözden kaybolurken, karaya vuran 6 orkinos ise Karacabey Belediyesi ekipleri tarafından gömüldü. Karacabey Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri de incelemelerde bulundu. Bu tür balıkların Marmara Denizi'nde nadir görüldüğü öğrenildi. 400-500 kiloluk balıkların kıyıya vurma sebebi araştırılıyor.

KAÇAK BALIKÇI ŞÜPHESİ

Çevre sakinlerinden Mehmet Sevinç, "Kaçak balıkçılar tarafından yakalanmış olabilir. Bu balıklar çok değerli. Orkinosun sarı kuyruk çeşidi. Bu balığı avlanmak Marmara Denizi’nde yasak. Bu balıkların cüssesi 400 ila 600 kilo arasında değişir. 7 tane karaya vuran balık gördüm. İlerleyen zamanlarda daha çok görülmesinden endişe ediyoruz” dedi. Murat Çukur ise, “Sabah kalktığımızda sahilde dolaşırken balıkların karaya vurduğunu gördük. Belediye ekipleri gerekeni yapıyor. Kaçak balıkçılar tarafından atıldığı söyleniyor. Denizde daha ölü balık olduğu söyleniyor” diye konuştu.

orkinos-001.jpg

orkinos1-001.jpg

orkinos2-001.jpg

orkinos3-002.jpg

orkinos4-001.jpg

orkinos5-001.jpg

orkinos6-001.jpg

orkinos7.jpg

Vira Haber

Bu haber toplam 11734 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.