1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Marmaray animasyonla anlatılacak
Marmaray animasyonla anlatılacak

Marmaray animasyonla anlatılacak

Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları (TCDD) Genel Müdürlüğü, Marmaray'ın tanıtımını içeren ve ne kadar güvenli olduğunu anlatan animasyon film hazırlattı.

A+A-

Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları (TCDD) Genel Müdürlüğü, Marmaray'ın tanıtımını içeren ve ne kadar güvenli olduğunu anlatan animasyon film hazırlattı. Animasyon tanıtım filmi kısa bir süre içinde ulusal televizyon kanallarında, tren istasyonlarında ve kent merkezlerindeki reklam panoları ile trenlerde yayınlanacak.

TCDD, açıldığı 29 Ekim 2013 tarihinden bu yana 30 milyondan yolcu taşıyan ve İstanbulluların ulaşımda olmazsa olmazı haline gelen Marmaray'ı animasyon film ile anlatacak. "Marmaray ile Güvenli Yolculuk" sloganıyla sunulan tanıtım filminde Marmaray'da yer alan tüm güvenlik tedbirlerine yer veriliyor.

"Asrın Projesi" Marmaray’ı animasyon tekniğiyle anlatan filmde, iki kıtanın birbirine Marmara denizinin altındaki toprak tabakasına gömülü tüplerle bağlandığı belirtilirken, tüplerin hiçbir şekilde deniz suyu ile temas etmediği vurgulanıyor.

9 ŞİDDETİNDE DEPREME HAZIR

Marmaray’ın tüm tünellerinin 9 büyüklüğünde bir depreme dayanacak şekilde inşa edildiğine dikkat çekilen tanıtım filminde, tüm tünel hattının Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü tarafından 7 gün 24 saat takip edildiğinin altı çiziliyor.

TRENLERİN SEYRİ ANLIK TAKİP EDİLİYOR

Marmaray'da dünyada toplu taşımacılıkta en yoğun kullanılan sinyalizasyon sistemi olan "CBTC" ile trenlerin seyrini anlık takip edilerek olası durumlarda doğrudan müdahale edilebildiği anlatılan filmde, yaşanılabilecek her türlü afete karşı en yüksek önlemlerin alındığı, tam donanımlı bir kontrol merkezi ve her istasyondaki sistem izleme odalarından 24 saat süreyle denetlendiği belirtiliyor.


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

virahaber.com

Bu haber toplam 1098 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.