1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Marmaray için yeni süreç
Marmaray için yeni süreç

Marmaray için yeni süreç

'Marmaray Projesi' için uluslararası ihale daveti yapıldı.

A+A-

Ulaştırma Bakanlığı Demiryollar, Limanlar ve Hava Meydanları İnşaatı Genel Müdürlüğü (DLH), Gebze-Halkalı banliyö hatlarının iyileştirilmesi inşaat, elektrik ve mekanik sistemlerinden oluşan, ''Marmaray Projesi'' için uluslararası ihale daveti yaptı.

DLH İnşaatı Genel Müdürlüğünün, Marmaray Projesi için uluslararası ihale daveti, Resmi Gazetenin bugünkü sayısında yayımlandı.
Duyuruya göre Marmaray Projesi, İstanbul Boğazı'nın her iki yakasındaki mevcut banliyö hattı sisteminin iyileştirilmesini ve Boğaz'ın altına bir demiryolu geçişinin inşa edilmesini kapsayan yeni/iyileştirilen demiryolu sistemini kapsıyor. Yeni/iyileştirilen demiryolu sistemi, İstanbul'un Asya yakasında Gebze'den Avrupa yakasında Halkalı'ya kadar yaklaşık 77 kilometre uzunluğunda olacak.
Uluslararası ihale daveti, Gebze-Halkalı banliyö hatlarının iyileştirilmesi işi inşaat, elektrik ve mekanik sistemler olmak üzere CR3 sözleşmesini kapsayacak.

3 kısımdan oluşan proje şöyle:
''Boğaz Geçişi (BC) Sözleşmesi (BC1): Toplamda yaklaşık 14 kilometre uzunluğundaki Sözleşme, İstanbul Boğaz'ının deniz yatağındaki bir batırma tüneli ile bu tünelin yaklaşım tünellerini, ve bu yaklaşım tünelleri boyunca yer alan üç yeraltı istasyonu ile bir yüzey istasyonunu kapsamakta. Şu anda devam etmekte olan bu sözleşmenin 2013 yılı sonlarında tamamlanması öngörülmekte.
Demiryolu araçları (CR2) sözleşmesi: Bütün demiryolu araçlarının temin edilmesini kapsayan ve şu anda devam etmekte olan bu Sözleşmenin 2013 yılı sonuna kadar tamamlanması planlanmakta.
Banliyö hattı (CR3) sözleşmesi: Bu ihale davetine konu olan sözleşme.
Bu arada CR3 sözleşmesi daha önce CR1 sözleşmesi olarak ihale edilmiş ve verilmiş (Haziran 2007), ancak 2010 yılı Nisan ayında çok az miktarda inşaat işi tamamlanmış olarak feshedilmiş.''

Projede CR3 sözleşmesi işi, bir büyükşehir olan İstanbul'un Avrupa ve Asya yakaları arasında kesintisiz ve yüksek kapasiteli bir banliyö hattı (CR) sistemi, bir şehirlerarası (IC) yolcu hizmeti ve yük taşımacılığı sağlamak üzere, şu anda inşaat halindeki (14 kilometre uzunluğundaki) BC1 Sözleşmesini kullanarak, İstanbul Boğazının iki yakası boyunca 63 kilometre uzunluğundaki bir banliyö hattı sisteminin, FIDIC Gümüş Kitap EPC/Anahtar Teslim Projeleri için Sözleşme Koşulları kapsamında tasarımı, gerçekleştirilmesi ve tamamlanmasından oluşmakta.

Tatmin edici bir işletmenin sağlanabilmesi amacıyla, Halkalı - Kazlıçeşme ve Söğütlüçeşme-Gebze arasında CR3 sözleşmesi kısımları boyunca 2 hatlı sistem 3 hatta çıkarılacak. İki hat öncelikli olarak CR işletmeleri için tahsis edilecek. Üçüncü hat ise geçiş hatları vasıtasıyla çift yönlü IC treni ve yük taşımacılığı işletmeleri için kullanılacak. CR, IC hizmetleri ve yük taşımacılığı işletmeleri BC1 Sözleşmesi kesiminde ikiz hattı paylaşacak. Ancak pik saatlerde CR trenlerine öncelik verilecek.

CR3 Sözleşmesi
Projede CR3 sözleşmesi işi şunları içerecek:
''Boğaz'ın her iki yakasında Sözleşme kapsamında 63 kilometre boyunca mevcut iki hattın tamamen yenilenmesi ve yeni bir üçüncü hattın inşa edilmesi, 36 adet yeni ve iyileştirilmiş yüzey istasyonunun inşası, yaklaşık 130 adet yeni geçiş koridoru karayolu, yaya ve dere geçişi yapılarının inşası (alt ve üst geçitler ve köprüler), CR ve IC işletmeleri için iki adet tam işlevsel İşletme Kontrol Merkezi (OCC), CR ve IC tren dizileri için yeni gare sahaları, atölye ve bakım tesislerinin temini, Marmaray Projesinin toplam 77 kilometrelik uzunluğu boyunca bütün elektro-mekanik sistemlerin yenilenmesi, bu kapsamda 2 adet yeni cer gücü trafosunun temini, 4 adet mevcut trafonun iyileştirilmesi, havai katener sistemleri, sinyalizasyon sistemleri, bir telekomünikasyon sistemi, bir gözletimsel kontrol ve veri edinme (SCADA) sistemi ve bir otomatik ücretlendirme sisteminin temini, gereken bütün testlerin yapılması ve işletmeye alma, 2 yıllık (5 yıla uzatılabilir) bakım, eğitim ve destek fonksiyonlarının temini''
Belirtilen işler, sismik olarak aktif bir bölgede gerçekleştirilecek.
Söz konusu sözleşmenin Nisan 2011 tarihinden itibaren hayata geçirilmesi, ve 2013 sonu - 2014 sonu arasında aşamalı olarak tamamlanması beklenmekte.

İstanbul'un Asya yakasında Gebze'den Avrupa yakasında Halkalı'ya kadar yaklaşık 77 kilometre uzunluğunda bulunan proje için teklif sahipleri, 15 Eylül 2010 tarihinde yapılacak olan ihale öncesi toplantıya katılmaya davet edildi.

İhale dokümanları, 9 Ağustos 2010 tarihinden itibaren bedeli mukabili Ulaştırma Bakanlığından satın alınabilecek.
İhalede her bir teklifle birlikte, 1 milyon avro tutarında ve ihale dokümanlarında belirtilen koşulları yerine getiren bir ihale teminatı sunulacak.
Bütün teklifler, üzerinde ''Gebze-Halkalı banliyö hatlarının iyileştirilmesi inşaat, elektrik ve mekanik sistemler: CR3 sözlesmesi için teklif'' yazan kapalı zarflarla, en geç 7 Ocak 2011 tarihinde saat 16.00;ya kadar teslim edilecek.

Buna göre teklifler, katılmayı tercih eden teklif sahipleri huzurunda, 7 Ocak 2011 tarihinde saat 17.00'de Ulaştırma Bakanlığı Demiryollar, Limanlar ve Hava Meydanları İnşaatı Genel Müdürlüğü (DLH)Ulaştırma Bakanlığı Sitesi (D) Blok (Emek/Ankara) adresinde açılacak.

AA

Bu haber toplam 898 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.