1. HABERLER

  2. ÇEVRE

  3. Marmaris'te endişe verici olay
Marmaris'te endişe verici olay

Marmaris'te endişe verici olay

Muğla’nın Marmaris ilçesinde 15 günden bu yana devam eden deniz çekilmeleri halk arasında endişeye neden oldu.

A+A-

Bölgenin deneyimli Jeofizik Yüksek Mühendisi Hakan Beyaz , Girit fay hattının günlerdir hareketli olduğunu ancak yaşanan deniz çekilmesinin deprem habercisi olmadığını kaydetti. Kıyıdan avlanan amatör balıkçılar ise 15 gündür oltalarına tek balığın dahi geçmediğini savundular.

İlçe genelinde deniz suyunun 15 günden bu yana 5 metre çekilmesi vatandaşları tedirgin etti. Uzunyalı ve halk plajında deniz çekilmesi nedeniyle yer yer küçük adacıkların oluştuğu görüldü. Günnücek Milli Parkı kıyısında bir balıkçının kıyıdan 50 metre açıkta olta atması ise ilginç görüntü oluşturdu.

İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Maden Fakültesi Jeofizik Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ahmet Övgün Ercan ise İHA Muhabiri’ne yaptığı açıklamada, deniz çekilmelerinin depremle ilişkilendirilmesinin doğru olmadığını belirtti. Deprem öncesi deniz çekilmesinin çok kısa sürede gerçekleştiğine değinen Ercan, uzun süreli deniz çekilmelerinin deprem habercisi olmadığını bu yüzden vatandaşların endişelerinin yersiz olduğuna değindi.

Akdeniz-Girit fay hattının hareketliliğine de değinen Ahmet Övgün Ercan, bölgenin Türkiye ve Ege’nin en büyük deprem kuşağında bulunduğuna dikkat çekerek deprem yoğunluğunun normal olduğunu ifade etti. Ercan, “Beni esas şaşırtan bu bölgenin uzun zamandır sakin kalmasıdır. Bu nedenle bu bölgede yakın zamanda orta şiddette bir depremin olma olasılığını yüksek görüyorum” ifadesinde bulundu.

Jeofizik Yüksek Mühendisi Hakan beyaz ise bölgede deniz çekilmesinin uzun zamandır görüldüğünü fakat bunun sebebinin deprem değil atmosferik olaylardan kaynaklandığına dikkat çekti. Girit fay hattındaki deprem yoğunluğunu takip ettiklerini anlatan Beyaz, ancak deniz çekilmelerinin bununla bağlantılı olmadığına vurgu yaptı.

ViraHaber.com

Bu haber toplam 1519 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.