1. HABERLER

  2. DENİZ KÜLTÜRÜ

  3. Mavi Bayrak için aday plaj ve marinalar belirleniyor
Mavi Bayrak için aday plaj ve marinalar belirleniyor

Mavi Bayrak için aday plaj ve marinalar belirleniyor

Türkiye’nin 2018 yılı için Mavi Bayrak Ödülü alacak plaj ve marinaları değerlendirecek olan Ulusal Jüri, Salı günü Ankara’da toplanacak. Ödüle hak kazanan plaj ve marinalar Mayıs ayının ilk haftasında açıklanacak.

A+A-

Türkiye’nin 2018 yılı için Mavi Bayrak Ödülü alacak plaj ve marinaları seçilecek. Jürinin belirleyeceği plaj ve marinalar Kopenhag’da bulunan Ulusal Jüri’nin değerlendirmesine sunulacak. Mayıs 2018’de tüm dünyadaki plaj ve marinaların sıralaması belirlenerek açıklanacak.

Türkiye’nin 2018 yılı için Mavi Bayrak Ödülü alacak plaj ve marinaları değerlendirecek olan Ulusal Jüri, 16 Ocak 2018 Salı günü Anadolu Hotels Downtown Ankara’da toplanacak. Mavi Bayrak kuralları kapsamında, başvurular Türkiye Çevre Eğitim Vakfı’na (TÜRÇEV) yapılmaktadır. TÜRÇEV, dosyaları Mavi Bayrak kriterleri açısından değerlendirerek uygun olan plaj ve marina dosyalarını Ulusal Jüriye sunmaktadır. Ulusal Jüri tarafından uygun görülen aday plaj ve marinalara ilişkin bilgi ve belgeler daha sonra merkezi Kopenhag’da olan Uluslararası Çevre Eğitim Vakfı’na (FEE) gönderilmektedir. Uluslararası koordinasyon gerekli değerlendirmeyi yaptıktan sonra, Nisan 2018 ayının üçüncü haftasında toplayacağı “Uluslararası Jüri” ye sunmakta ve böylece 2018 yılı için ödüle hak kazanan plaj ve marinalar belirlenerek Mayıs ayının ilk haftasında açıklanacak.

TÜRÇEV Yönetim Kurulu Başkanı Rıza Tevfik Epikmen, "Mavi Bayrak uluslararası bir ödül olarak diğer ülkelerde olduğu gibi ülkemizde de aranan bir marka özelliğini her geçen yıl arttırarak korumaktadır. Tur Operatörlerinin yanında tatil programı yapanlar da Mavi Bayraklı plajları daha çok tercih eder duruma gelmişlerdir" ifadelerinde bulundu.

1993 yılından bu yana uygulanmakta olan Mavi Bayrak Programı kapsamında 2017 yılı itibariyle 454 plaj ve 22 marina, 13 yat Mavi Bayrak ödülüne hak kazanmıştır. Ödüllü plaj sayısı ile Türkiye 2017 yılında 50 ülke arasında Dünya 3’üncüsü olarak ülkemiz tanıtımına önemli bir katkı sağlamıştır. Plaj ve marina toplamında Dünyadaki toplam Mavi Bayrak ödülünün yaklaşık yüzde 11’i ülkemizde dalgalanıyor.

Vira Haber

Bu haber toplam 7884 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.