1. HABERLER

  2. TURİZM

  3. Mavi Bayrak ulusal jürisi Çanakkale’de toplandı
Mavi Bayrak ulusal jürisi Çanakkale’de toplandı

Mavi Bayrak ulusal jürisi Çanakkale’de toplandı

Türkiye`nin 2017 yılı için Mavi Bayrak Ödülü alacak plaj ve marinaları değerlendirecek olan Ulusal Juri Çanakkale Truva Otel`de toplandı.

A+A-

Turizm değeri açısından büyük önemi olan Mavi Bayrak toplantısı bu sene Çanakkale Belediyesi ev sahipliğinde Truva Otel`de yapıldı. Basına kapalı olarak gerçekleşen toplantıda, Mavi Bayrak kuralları kapsamında Türkiye Çevre Eğitim Vakfı`na (TÜRÇEV) yapılan başvurular ulusal jüri heyeti tarafından değerlendirmeye alındı. Ulusal jüri tarafından uygun görülen aday plaj ve marinalara ilişkin belgeler, Kophenag`da olan Uluslararası Çevre Eğitim Vakfı`na (FEE) gönderilecek. Uluslararası koordinasyon gerekli değerlendirmeyi yaptıktan sonra, 2017 Nisan ayının üçüncü haftasında toplayacağı ulusal jüriye sunarak, 2017 için Mavi Bayrak ödülüne hak kazanan plaj ve marinalar belirlenecek. Mavi Bayrak ödülüne layık görülen plaj ve marinalar Mayıs`ın ilk haftasında uluslararası komisyon tarafından açıklanacak.

mavibayrakjuri.jpg

Mavi Bayrak için 32 kriter

Mavi Bayrak almak isteyen bütün plaj ve tesislerin başvuru dosyaları ön jüri tarafından incelendiğini ve bugünde nihai karara bağlanacağını belirten TÜRÇEV Eğitim Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Rıza Ekipmen, Mavi Bayrak almak için 32 kriteri değerlendirdikle-rini ve Mavi Bayrak alabilmek için plaj ve marinaların bu 32 kriteri yerine getirmesi gerektiğini dile getirdi. Epikmen toplantı öncesi basın mensuplarına yaptığı konuşmada; "Eksiği gediği olanı hangi plajların mavi bayrak alıp alamayacaklarını bu jüri karar veriyor. Bu jüriden çıkacak karar ise Uluslararası jüriye gidecek ve orada da onaylandıktan sonra 2017’de tesislerin mavi bayrak alıp almayacaklarına hak kazanıp kazanmadıkları belli olacak. Bu işlem her sene yapılıyor. Bir mavi bayrak alırsanız o mavi bayrak için her sene başvuru yapmak zorundasınız. Mavi bayrağı sürekli taşıyorsunuz diye bir kural yok. Dolayısı ile mavi bayrak için her sene yeniden müracaat ediliyor ve biz her sene yeniden her şeyin doğru olduğunu ve iyi yapıldığını kontrol ediyoruz. Jürimizde bunun ile ilgili bazen tartışmalı tereddüt ettiğimiz dosyalar oluyor. Bu jürimizde de onlar ile oturup tartışıyoruz, görüşüyoruz ve sonuçta bir karara varıyoruz. Turizm Kültür Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı, Çevre Bakanlığı, Sahil Güvenlik, Ticaret Odası, Üniversiteler, öğretim görevlilerinden oluşan çok önemli bir jürimiz var. O yüzden de gelip bize destek veriyorlar. Türkiye Çevre Eğitim Vakfı olarak da inşallah 2017’de güzel bir toplantı sonrası Nisan sonu Mayıs başında da mavi bayrak alan tesisleri açıklayacağız. " dedi. 

Türkiye 50 ülke arasında 2`inci

1993 yılından bu yana uygulanmakta olan Mavi Bayrak Programı kapsamında 2016 yılı itibariyle 444 plaj ve 21 marina, 12 yat Mavi Bayrak ödülüne hak kazandı. Ödüllü plaj sayısı ile Türkiye 2016 yılında 50 ülke arasında ikinci olarak, ülke tanıtımı konusunda büyük adım atıldı. Play ve marina toplamında dünyadaki toplam Mavi Bayrak ödülünün yaklaşık yüzde 11`i Türkiye`de dalgalanmaktadır.  

Haber: Atakan Alkış / ÇanakkaleOlay

Bu haber toplam 2761 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.