1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. 'Mavi Karadeniz' ihaleye çıkıyor
'Mavi Karadeniz' ihaleye çıkıyor

'Mavi Karadeniz' ihaleye çıkıyor

Trabzon'da geçtiğimiz yıl hizmete giren ancak motorin ücretleri nedeniyle uzun bir süredir sefer yapmayan Mavi Karadeniz gemisi ihaleyle satılacak.

A+A-

Trabzon’da bir süre önce hizmete giren vatandaşların deniz gezintisi için kullanımı amaçlanan Mavi Karadeniz Gemisinin kaderi belli oldu. Motorin ücretleri nedeniyle uzun bir süredir sefer yapmayan geminin ihaleye çıkartılarak satılacağı ifade edildi. 

Bu durum ise Trabzon Büyükşehir Belediye 2015 yılı fiyat tarifelerinin  tartışılırken açıklandı. Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, daha önce hizmette bulunan geminin Karadeniz şartlarına uygun olmadığını ve bu geminin batma riskinin bulunduğunu belirterek bu nedenle satışa çıkarıldığını söyledi.

Gümrükçüoğlu geminin satışa çıkarılmasıyla ilgili olarak vatandaşın deniz gezisinde bu gemiye fazla rağbet göstermediğini ifade ederek, “Gemiyle gezi programları düzenledik. Faroz Limanı’ndan yolcusunu alsın, Akçaabat ve Yomra’da belli zamanlarda isteyeni deniz gezintisi yaptırabilsin dedik.  Maalesef bu konuya vatandaşımızın pek ilgisi olmadı. Öyle ki gemiyi çıkartıyoruz 3 bin lira motorin masrafı oluyor. Kısa turda. Her bir turda 3 bin liralık motorin. Ama vatandaş rağbeti yok. 1 ay 2 ay hem vatandaşın tercinin olmaması hem de en azından motorinini bile karşılayamaması bunu sürdürememize neden oldu. Bunun üzerine gemiyi limana çektik. Seferlerden alı koyduk” dedi. 

Yazın da durumun değişmediğini belirten Gümrükçüoğlu bu yüzden gemiyi ihale ile satışa çıkardıklarını söyledi. Gezinti sağlamak için yeni bir geminin Trabzon’a kazandıralacağını ifade eden Gümrükçüoüğlu, “Böyle bir gezintiyi yine sağlayalım istiyoruz Ancak bu kez Karadeniz şartlarına uygun  bir gemi alma düşüncesindeyiz” diye konuştu. 

 

 

 

 

 

 

virahaber.com

Bu haber toplam 1158 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.