1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Mavi Marmara Geri Dönüyor
Mavi Marmara Geri Dönüyor

Mavi Marmara Geri Dönüyor

Terör devleti İsrail tarafından Akdeniz’in ortasında kanlı bir operasyon yapılarak kaçırılan Mavi Marmara isimli Türk gemisi önümüzdeki 2 hafta içerisinde Türkiye’ye gelecek

A+A-

Vakit’e konuşan bir Türk Dışişleri Bakanlığı yetkilisi; “İsrail bu gemileri göndereceğini açıkladı. Yapılan görüşmeler sonucunda önümüzdeki hafta bir Türk heyetinin ve gemi personelinin İsrail’e gitmesi ve gemilerin römorkörler eşliğinde Türkiye’ye çekilmesi kararlaştırıldı. Ancak muhatabınız İsrail ve her şey olabilir” dedi.

Bütün Uluslar arası kurallara ve kanunlara aykırı olarak Akdeniz’in ortasında korsanlık yapan Terör Devleti İsrail’in elindeki Mavi Marmara dahil 3 Türk gemisi önümüzdeki 2 hafta içerisinde Türkiye’de olacak.

İsrail Gemileri Bırakacağını Açıklamıştı
Bir süre önce terör devleti İsrail, Gazze'ye yardım götürürken 31 Mayısta kanlı bir baskın düzenleyerek el koyduğu ve o tarihten beri İsrail limanlarında bulunan 3 Türk gemisini serbest bırakma kararı aldığını açıklamıştı. Edinilen bilgiye göre, gemilerin serbest bırakılması ile ilgili lojistik düzenlemeler yapılarak, önümüzdeki günlerde Türk tarafına bildirileceti. Bir İsrail Dışişleri Bakanlığı yetkilisi de kararı doğrulayarak, "kararın tüm ilgili birimlerin onayıyla alındığını" belirtmişti. Yetkili, "Karar, iki ülke arasındaki ilişkileri iyileştirme ve güven tesis etme çabaları doğrultusunda alınmıştır" diyerek Türkiye’nin girişimlerini de doğrulamıştı.

Türk dışişleri: “Önümüzdeki 2 hafta içinde gelebilir”
Vakit’e konuşan bir Türk Dışişleri Bakanlığı yetkilisi ise gemilerin gönderilmesini doğrulayarak; “İsrail bu gemileri göndereceğini açıkladı. Yapılan görüşmeler sonucunda önümüzdeki hafta bir Türk heyetinin ve gemi personelinin İsrail’e gitmesi ve gemilerin römorkörler eşliğinde Türkiye’ye çekilmesi kararlaştırıldı” dedi. Türk Dışişlerinin bütün girişimlerine rağmen muhatabın İsrail olduğunu ve dolayısı ile her şeyin olabileceğini belirten Dışişleri yetkilisi; “Yeni sorunlar çıkabilir. Bunlar beklenilen şeyler. Ancak İsrail gemileri serbest bırakacağını söyledi ve bu artık onlar için geri dönüşü olmayan bir yoldur” dedi.

9 vatandaşımızı şehit etmiş, gemilere el koymuşlardı
İslam coğrafyasının kalbine bir hançer gibi saplanan İsrail’in Gazze’de uyguladığı insanlık dışı ambargoyu delmek üzere yola çıkan Mavi Marmara dahil bütün yardım gemilerine İsrail el koymuştu. İnsani Yardım Vakfı'nın organizasyonu ile İsrail ablukasındaki Gazze'ye yardım malzemeleri götürmek isteyen gönüllülere 31 Mayıs 2010 tarihinde uluslararası sularda saldıran terör devleti 9 vatandaşımı şehit etmiş ve 50 civarında vatandaşımızı da yaralamıştı. İsrail tarafından korsanlık yapılarak kaçırılan Mavi Marmara gemisi Hayfa'da diğer iki Türk gemisi Defne ile Gazze'nin de Aşdod limanında tutuluyor.

Bu haber toplam 918 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.