1. HABERLER

  2. DENİZ ULAŞIMI

  3. Maxima, Akdeniz’den Ege’ye Uzanan Rotadan Tam Not Aldı
Maxima, Akdeniz’den Ege’ye Uzanan Rotadan Tam Not Aldı

Maxima, Akdeniz’den Ege’ye Uzanan Rotadan Tam Not Aldı

Fethiye’den başlayarak Datça’da tamamlanan zorlu rotada Maxima K 5W-30, yüksek hava sıcaklığı, uzun tırmanışlar, stabilize yollar, keskin virajlara karşın performanstan ödün vermedi.

A+A-

“Motor Yağını Yolculukta Tanırsın” sloganıyla yola çıkan Petrol Ofisi Madeni Yağlar, motor yağlarının öncü markası Maxima’yı doğal güzellikler ve farklı zorluklar olan bir rotada test etti. Denizde, Fethiye’den Datça’ya uzanan eşsiz koylarla dolu rotayı izleyen Maxima teknesine, karada da Maxima K 5W-30 motor yağı kullanan KIA Sportage eşlik etti, keyifli bir yarış gerçekleştirdiler.

Fethiye’de başlayarak Göcek, Tersane, Domuz Adaları, Dalyan, Ekincik Koyu, Marmaris Körfezi, Hisarönü Körfezi, Bencik Koyu ve daha birçok noktaya uğrayan Maxima teknesi, bölgenin eşsiz tarihi dokusunu ve benzersiz koylarını ziyaret ettiği rotayı Datça Knidos’da tamamladı. Yaklaşık 150 deniz mili ve 4 gün süren bu rota, karada da KIA Sportage’ın eş zamanlı olarak takip ettiği yaklaşık 500 kilometrelik keyifli ve bir o kadar da zorlu bir yolculuk oldu. Yüksek hava sıcaklığı, uzun tırmanışlar, keskin virajlar, stabilize yollar gibi birçok güçlüğe karşın performanstan ödün vermeyen Maxima K 5W-30, bu zorlu rotadan da tam not aldı. Maxima’nın bu keyifli ve bir o kadar da zorlu yolculuğuna, Petrol Ofisi’nin üstün nitelikleri ile öne çıkan Active-3 teknolojili W/Max yakıtları da katkı sağladı.

MOTOR YAĞINI YOLCULUKTA TANIRSIN

Yolculuğun, bir motor yağını tanımak için en etkili yöntem olduğuna vurgu yapan Petrol Ofisi Madeni Yağlar Direktörü Sezgin Gürsu, “Çünkü yolculukta, hava koşulları değişir, yollar değişir. Kimi zaman dağlar aşılır, kimi zaman dereler geçilir. Kimi zaman stabilize, kimi zaman da çamurlu ya da kaygan yolda gidilir. Araç kimi zaman yüksek, kimi zaman düşük devir ister. Tüm zorlu koşullara karşın performansın ve motorun korunması için motor yağının da tüm bu değişimlere uygun, en ideal çözümleri sunması gerekir. Biz de otomobil ve hafif ticari araç sınıfının en çok tercih edilen ve kullanıcılarından tam not alan motor yağı Maxima’yı zorlu koşullarda bir kez daha test ettik. ‘Motor Yağını Yolculukta Tanırsın’ dedik ve güzergâh olarak da, hava, yol ve coğrafi açıdan en zorlu koşulları barındıran, Akdeniz’den Ege’ye uzanan keyifli ve farklı bir rotayı tercih ettik. Denizde teknemiz, karada ise KIA araçlar için özel üretilen Maxima K 5W-30 motor yağını kullanan arazi aracımız ile bu güzel ancak zorlu rotayı, kusursuz bir şekilde tamamladık” dedi.

Bu renkli test yolculuğunda çekilen en güzel fotoğraflar ve videolar ise #YolculuktaTanırsın hashtag’i ile Maxima’nın sosyal medya hesaplarında sergileniyor.

Maxima K 5W-30 motor yağı, alanında Türkiye’nin en gelişmiş merkezi konumundaki Petrol Ofisi Teknoloji Merkezi’nde KIA araçlar için özel olarak geliştirilerek üretildi. Tam sentetik bu motor yağı; yüksek motor performansı, tortu ve birikinti oluşumunu azaltarak motorun temiz kalmasını ve yakıt tasarrufu sağlıyor. Maxima K 5W-30 ayrıca, egzoz emisyon sistemlerinin ömrünü uzatıyor ve düşük emisyon üretilmesine katkı sağlayarak çevreyi de koruyor.

Vira Haber

Bu haber toplam 10531 defa okunmuştur
Etiketler : ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.