1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. MDTO film yarışması düzenliyor
MDTO film yarışması düzenliyor

MDTO film yarışması düzenliyor

Mersin Deniz Ticaret Odası Kısa Film Yarışması düzenledi

A+A-

“Denizde Hayat Var / Kameram Denize Bakıyor”

Mersin Deniz Ticaret Odası, sosyal sorumluluk projelerine bir yenisi daha ekleyerek, “Denizde Hayat Var/Kameram Deniz Bakıyor” başlıkları altında “deniz” temalı kısa film yarışması düzenledi.

Denizcilik sektörüne yönelik faaliyet ve sorumluluklarını gerçekleştirirken içinde bulunduğu toplumun sorunlarına da duyarlı davranmayı görev sayan Mersin Deniz Ticaret Odası, “deniz” konusunda sinema aracılığıyla kamuoyu duyarlılığı yaratılabileceği düşüncesiyle düzenlediği yarışmada, ortaya çıkacak yaratıcı ve sinematografik eserler ile deniz kültürünü yaygınlaştırmak, genç kuşaklara denizcilik kültürünü sevdirmek ve insanlığın ortak yaşam alanlarından biri olan deniz konusunda “farkındalık” yaratmak amacını güdüyor.

Mersin Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo ve Sinema Bölümü işbirliğiyle bu yıl ilk kez düzenlenen ve geleneksel hale getirilmesi planlanan yarışma, kısa film, belgesel ve canlandırma film yapımlarını özendirmek, bu alanlarda katkıda bulunacak yeni sinemacıları desteklemek ve gelişmesine katkıda bulunmak amacını da taşıyor.

“Kurmaca”, “Belgesel” ve “Canlandırma” kategorilerinde düzenlenen yarışmaya başvurular 30 Mayıs 2011 tarihinde sona erecek. Ön Jüri, değerlendirmesini 10 Haziran’da tamamlayacak ve yarışmanın sonuçlarının açıklanması ile ödül töreni 1 Temmuz’da gerçekleştirilerek, Denizcilik ve Kabotaj Bayramı etkinlikleri çerçevesinde kamuoyu ile paylaşılacak.

Birinci Deniz Temalı Kısa Film Yarışması ile ilgili şartname Mersin Deniz Ticaret Odası ile Mersin Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo ve Sinema Bölümü’nden temin edilebilecek. Şartname, sinema derneklerine de gönderilecek.

AMAÇ

Mersin Deniz Ticaret Odası tarafından “deniz” konusunda sinema aracılığıyla kamuoyu duyarlılığı yaratabileceği düşüncesiyle gerçekleştirilen etkinliğin amacı; ortaya çıkacak yaratıcı ve sinematogrofik eserler ile deniz kültürünü yaygınlaştırmak, genç kuşaklara denizcilik kültürünü sevdirmek ve insanlığın ortak yaşam alanlarından biri olan deniz konusunda “farkındalık” yaratmaktır. Ayrıca yarışma, kısa film, belgesel ve canlandırma film yapımlarını özendirmek, bu alanlarda katkıda bulunacak yeni sinemacıları desteklemek ve gelişmesine katkıda bulunmak amacını da taşıyor.


TARİHİ

Yarışmaya son başvuru tarihi 30 Mayıs 2011

Ön jüri değerlendirme sonucu 10 Haziran 2011

Yarışmanın sonuçlarının açıklanması ve ödül töreni 1 Temmuz 2011

ÖDÜL

Seçici kurulların farklı kategorilerdeki değerlendirmeleri sonucunda belirlenen en iyi filmlere ödül olarak plaket ve 5000 TL verilmesi öngörülmektedir.


KURMACA BELGESEL CANLANDIRMA

En iyi film 5000 TL En iyi film 5000 TL En iyi film 5000 TL

Seçici kurul mansiyon verebilir. Mansiyon ödülü, plaket ve 1000 TL’dir.

KATILIM KOŞULLARI

Yarışmaya Ocak 2009 tarihinden sonra çekilmiş filmler başvurabilir. Daha önce ulusal ya da uluslararası yarışmalara katılmış ya da bu yarışmalardan ödül almış olmak katılmaya engel değildir.

Yarışmaya 20 dakikadan uzun olmayan kurmaca ve canlandırma filmler ile 30 dakikadan uzun olmayan belgesel filmler katılabilir.

Kategorilerin her birinde yarışma açılabilmesi için en az 6 filmin başvurmuş olması gerekir. Aksi halde o dalda yarışma açılmayacaktır.

Tüm formatlarda (film veya video) çekilmiş yapımlar yarışmaya başvurabilir.

Yarışmaya katılacak filmler “PAL” sistemi ile kaydedilmiş olmalıdır.

Filmler DVD formatında üç (3) ayrı kopya olarak gönderilir.

Gönderilecek DVD kopyalarının üzerine ve fotoğrafların arka yüzeylerine açık bir şekilde; filmin adı, yönetmenin adı, filmin süresi, yapım tarihi ve hangi dalda yarışacağı yazılmalıdır.

Her aday en fazla iki film ile başvurabilir

Filmin yönetmeni, filminde, telif hakkı doğuran “senaryo” ve “müzik” gibi eserleri kullanmış ise, telif hakları ile ilgili yasal sorumluluk eser sahibine aittir. Telif hakları alınmamış yapımlar yarışmaya katılamazlar.

Yarışmaya katılmak isteyenler, başvuru belgesini Yarışmanın web sayfasından sağlayabilirler.
Başvuru belgeleri doldurularak en geç 30 Mayıs 2011 tarihine kadar yarışma yönetimine ulaştırılmalıdır. Yarışmaya katılmak isteyenler en geç bu tarihe kadar yarışma yönetimine;

Başvuru formunu,

Eserin 3 adet DVD kopyasını,

Yapıtla ilgili sahnelerden en az iki adet fotoğrafı,

Yönetmenin fotoğrafını teslim etmelidir.

Yarışmaya başvuran filmlerin DVD kopyaları arşivlenmek üzere yarışma yönetiminde kalır.
Yarışmaya gönderilen filmlerin, yönetmen adı belirtilerek, ticari amaç gözetmeksizin Mersin Deniz Ticaret Odası ve Mersin Üniversitesi etkinliklerinde gösterime sunulması yarışmacı tarafından kabul edilmiş sayılır.

Değerlendirme iki aşamalı olarak yapılacaktır: Yarışmaya katılan filmler ön elemeden geçirilecek ve sonuçlar 10 Haziran 2011 tarihinde web sayfası aracılığıyla duyurulacaktır.

Ayrıca ön elemeyi geçen eser sahiplerinin e-posta adreslerine doğrudan bildirilecektir. Ön Değerlendirme Kurulu, yarışma yönetimi içinden ya da dışından seçilecek uzmanlardan oluşur. İkinci aşamada finale kalan filmlerin nihai değerlendirmesi beş kişilik “Seçici Kurul” tarafından yapılacaktır. Seçici Kurul, Yarışma Koordinatörlüğü tarafından belirlenir.

Seçici Kurul Üyeleri
(Ön Değerlendirme)

Ali ADALIOĞLU (MDTO)
Serdar AKAR (Yönetmen)
Doç. Dr. Senem A. Duruel ERKILIÇ (Mersin Üniversitesi)
Yrd. Doç. Dr. Ahmet GÜRATA (Bilkent Üniversitesi)
Yasmina LOKMANOĞLU (MDTO)

Kurmaca

Ezel AKAY (Yönetmen-Yapımcı)
Mehmet AKSIN (Görüntü Yönetmeni)
Yeşim BÜBER (Oyuncu)
Leyla ÖZALP (Yapımcı-Yönetmen)
Duygu SAĞIROĞLU (Öğr. Gör. Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi, Yönetmen)

Belgesel

Prof. Dr. Şefik GÜNGÖR (Yaşar Üniversitesi)
Prof. Dr. Zahur MÜKERREM (Anadolu Üniversitesi-Yönetmen)
Enis RIZA (Yönetmen)
Yrd. Doç. Dr. Andreas TRESKE (Yaşar Üniversitesi)
Prof. Dr. Nazmi ULUTAK (Anadolu Üniversitesi)

Canlandırma

Behiç AK (Karikatürist, Yönetmen)
Turgut AKAÇIK (Animatör, Yönetmen)
Doç. Dr. Fethi KABA (Anadolu Üniversitesi)
Kerem KURDOĞLU (Animatör, Yönetmen)
Mehmet KURTULUŞ (Animatör, Yönetmen)

Organizasyon Kurulu

Yrd. Doç. Dr. Hakan ERKILIÇ (Yarışma Koordinatörü, MEÜ. İF. RTVS.)
Korer ÖZBENLİ (Yarışma Koordinatörü, MDTO Genel Sekreteri)
Recep ÜNAL (Uzm., MEÜ.İF.RTVS)
Deniz G: Altınay (Uzm., MEÜ.İF.RTVS)
Elif ÖNCÜ (MDTO)

1.20110324122426.jpg

Virahaber


 

Bu haber toplam 1001 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.