1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. MDTO'dan kısa film yarışması
MDTO'dan kısa film yarışması

MDTO'dan kısa film yarışması

Mersin Deniz Ticaret Odası ve Mersin Üniversitesi (MEÜ) işbirliği ile 'Deniz Temalı Kısa Film Yarışması' düzenlendiği bildirildi.

A+A-

Mersin Deniz Ticaret Odası ve Mersin Üniversitesi (MEÜ) işbirliği ile 'Deniz Temalı Kısa Film Yarışması' düzenlendiği bildirildi.

Mersin Deniz Ticaret Odası Genel Sekreteri Korer Özbenli, yaptığı açıklamada, sinema aracılığıyla deniz konusunda, kamuoyu duyarlılığı oluşturabilmek düşüncesiyle gerçekleştirilen yarışmada, ortaya çıkacak sinematografik eserlerle deniz kültürünü yaygınlaştırmanın amaçlandığını belirtti.

Gençlere denizcilik kültürünü sevdirmeyi amaçladıklarını vurgulayan Özbenli, ayrıca, belgesel ve kısa film yapımlarını özendirmek arzusunda olduklarını söyledi.
Böyle bir yarışmayı ilk kez düzenlediklerini ve yarışmayı geleneksel hale getirmeyi planladıklarını vurgulayan Özbenli, şunları kaydetti:

'Deniz sevgisi ve deniz ticaretinin kamuoyunda daha etkin biçimde tanıtılması, özellikle çocuklarımızın ilgisinin deniz sevgisine yöneltilmesi, deniz ve denizciliğin bir kültür ve yaşam biçimi olduğunun benimsetilmesini amaçlıyoruz. Ayrıca seçici kurulun belirlediği filmlerin, Milli Eğitim Bakanlığı ile görüşülüp kıyı bölgelerindeki bütün okullarda gösterilmesini sağlamayı düşünüyoruz. Böylece öğrencilere denizciliği sevdirmenin yanı sıra denizcilik mesleğinin de tanıtılmasına katkıda bulunacağız.'

ŞARTAR VE JÜRİ
30 Mayıs'a kadar MEÜ İletişim Fakültesi Radyo Sinema ve Televizyon Bölümü'ne teslim edilecek eserlerin, ön değerlendirme sonuçları 10 Haziranda, sonuçları ve ödül töreni ise 1 Temmuzda yapılacak.

Ön değerlendirmeyi, yönetmen Serdar Akar, Doç. Senem Duruel Erkılıç ve Mine Lokmanoğlu yapacak. Yarışmanın yönetmenliklerini, kurmaca dalında yönetmen ve yapımcı Ezel Akay, görüntü yönetmeni Mehmet Aksın, oyuncu Yeşim Büber, yapımcı ve yönetmen Leyla Özalp ve Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Öğretim Görevlisi Duygu Sağıroğlu üstlenecek.

Belgesel dalının jüri üyeliklerini ise Yaşar Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Şefik Güngör, Anadolu Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Zahur Mükerrem, yönetmen Enis Rıza, Yaşar Üniversitesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Andreas Treske ve Anadolu Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof.Dr. Nazmi Ulutak yapacak.

Canlandırma dalında da karikatürist ve yönetmen Behiç Ak, animatör ve yönetmen Turgut Akaçık, Anadolu Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Fethi Kaba, animatör ve yönetmen Kerem Kurdoğlu ile animatör ve yönetmen Mehmet Kurtuluş jüride görev alacak.

Yarışmaya ilgili detaylı bilgiye 'www.mersin.edu.tr' adresinden ulaşılabilecek.

AA

Bu haber toplam 933 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.