1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. MEB Bakan yardımcısından Ziya Kalkavan'a ziyaret
MEB Bakan yardımcısından Ziya Kalkavan'a ziyaret

MEB Bakan yardımcısından Ziya Kalkavan'a ziyaret

Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Mahmut Özer, Ziya Kalkavan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’ni ziyaret etti.

A+A-

Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Mahmut Özer, Deniz Ticaret Odası ziyaretinin ertesinde beraberindeki heyet ve İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü Levent Yazıcı, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Serkan Gür ile birlikte Ziya Kalkavan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’ni ziyaret etti.

Bu yılın Nisan ayında Milli Eğitim Bakanlığı tarafından Türkiye genelinde proje okul yapılan 12 meslek lisesi arasında denizcilik alanında belirlenen tek okul olan  Ziya Kalkavan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, sektörün ihtiyaçları doğrultusunda belirlenen eksikleri karşılayacak şekilde denizcilik eğitiminin yeniden yapılandırılmasına imkan tanınan bir yapıya kavuşturulmuştu. 

Bu amaçla okul yönetimi tarafından İtü Denizcilik Fakültesi, Piri Reis Üniversitesi, Galatasaray Üniversitesi ve Mezunlar Derneği (Odemed) temsilcilerinden oluşan bir danışma kurulu kurulmuş ve bu kurulun ortak kararı ile 2007 yılında 4+4+4 sistemi sebebi ile kapatılan İngilizce hazırlık sınıfının tekrar getirilmesi ve yatılılık sistemine geçilmesi raporları bakanlığa sunulmuştu. 

Milli Eğitim Bakanlığı Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürü Kemal Varın Numanoğlu’nun geçen haftaki Deniz Ticaret Odası ziyareti sonrası Ziya Kalkavan M.T.A.L. heyeti odayı ziyaret etmiş,  Mesleki ve Teknik Eğitim İş Birliği Geliştirme Protokolü’nün hayata geçirilmesi adına DTO eğitim ve istihdam komitesi ile birlikte ortak çalışılması adına görüş birliğine varmıştı. 
Tüm bu gelişmeler neticesinde ; Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk tarafından mesleki eğitime verilen önem ve buna bağlı olarak üretilen projeler kapsamında denizcilik eğitimine bu denli yönelmesi ve bunu sektörü dahil ederek sonuca ulaştırmak istemesi, denizcilik sektörü tarafından iyi değerlendirilmesi ve kaçırılmaması gereken bir fırsat olarak değerlendiriliyor.

20181226_151950.jpg

20181226_152652.jpg

20181226_152519.jpg

20181226_153242.jpg

20181226_151642.jpg

img-20181226-wa0021.jpg

Vira Haber

Bu haber toplam 6176 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.