1. HABERLER

  2. DENİZ KÜLTÜRÜ

  3. Medex İstanbul 2011 açıldı
Medex İstanbul 2011 açıldı

Medex İstanbul 2011 açıldı

Bu yıl 4.su gerçekleştirilen, konusunda Akdeniz'in en büyük fuarı olan Medex dalış, su sporları, doğa sporları, sportif balıkçılık fuarı 24 Martta(dün) İstanbul Fuar Merkezi’nde Türkiye Sualtı Sporları Federasyonu Başkanı İnkılap Obruk tarafından açıldı.

A+A-

 

Açılışta konuşan Fuar Genel Koordinatörü Niyazi Coşkunsoy, dünyada Türkiye’nin sualtı ve doğa sporları konusunda yeterince tanıtılamadığını anlattı; “Yaptığım yerel olsun, uluslararası olsun görüşmeler var. Bu görüşmeler beni inanılmaz üzüyor çünkü hala daha ülkelere anlatabilmiş değiliz Türkiye’de dalış turizmi olduğunu. Uluslararası bazda daha fazla tanıtılmaya ihtiyacımız var” dedi.

"Yeterince tanıtamıyoruz"

Açılış konuşmasını yapan Türkiye Sualtı Sporları Federasyonu Başkanı İnkılâp Obruk, konuşmasında tanıtım için fuarcılık faaliyetlerinin gerekliliğine değindi. Sualtı sektöründe herkesin bir aile bireyi gibi olduğunu söyleyen Obruk,"Sporcularımız dünya çapında başarılar kazanıyorlar, adımızı duyuruyorlar. Yani tanıtım için her şeyi federasyon olarak biz yapmıyoruz, bu işe gönül veren herkes bir şeyler yapıyor. Kocaman bir aileden bireyler yapıyor” dedi. Obruk, dünyanın her yerinde tanıtım yaptıklarını, fuarlarda stantlar açtıklarını ve bu tür tanıtma faaliyetlerini daha artıracaklarını söyledi. Açılışta, dünyaca ünlü sualtı fotoğrafçımız Tahsin Ceylan'a Türkiye Sualtı Sporları Federasyonu(TSSF) Başkanı İnkılap Obruk tarafından “Medex 2011 sualtı ödülü” takdim edildi.   

Tulum eşliğinde gösterim

Bu sene ana teması Karadeniz olan fuarın açılışında, İnkılâp Obruk’un açılış konuşmasının ardından Murat Selçuk, tulum eşliğinde Doğu Karadeniz’i anlatan, eğlenceli bir dia gösterimi sundu. Selçuk, Karadeniz'in dünyanın ve Türkiye’nin en benzersiz coğrafyası olduğunu anlattı ve bölgeye yapılması planlanan Termik ve nükleer santral projelerinin bölgeye vereceği zararı anlattı.

Sualtı ve doğa sporları hakkında her şey

Medex 2011'de bu yıl, kurulan demostrasyon havuzunda ilk defa dalışa başlamak isteyenler için temel başlangıç ve tanıtım eğitimi verilecek. Sualtı sporlarından balıkçılılık ürünlerine kadar pek çok alanda faaliyet gösteren firmanın katılımıyla gerçekleşen fuar, 27 Mart Pazar günü sona erecek.

virahaber.com

Bu haber toplam 999 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.