1. HABERLER

  2. BALIKÇILIK

  3. Mersin Belediyesi balık çiftliği istemiyor
Mersin Belediyesi balık çiftliği istemiyor

Mersin Belediyesi balık çiftliği istemiyor

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Muğla’daki balık çiftliklerinin Silifke ve Aydıncık’a kurulmasını istemediklerini açıkladı. Kocamaz,‘Büyükşehir olarak olumsuz görüş vereceğiz. Ama bu yeterli değil' dedi.

A+A-

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Muğla’daki balık çiftliklerinin Silifke ve Aydıncık’a kurulmasını istemediklerini açıkladı. Kocamaz, ‘ Büyükşehir olarak olumsuz görüş vereceğiz. Ama bu yeterli değil.  Kamuoyunun hareketli hale gelmesi lazım’ dedi.

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Muğla'dan sökülerek, Silifke ve Aydıncık ilçelerine yapılmak istenen balık çiftlikleri konusunda raporların gelmesi halinde belediye olarak olumsuz görüş bildireceklerini söyledi.

Büyükşehir Belediye Meclisi toplantısı Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz başkanlığında Kongre ve Sergi Sarayı'nda yapıldı. Toplantıda, idare tekliflerine ait 39, komisyon raporlarına ait 6 ve gündem dışı 2 olmak üzere toplamda 47 madde görüşüldü. EFQM Mükemmellik Modeli ile ilgili 26-27 Ekim tarihleri arasında İspanya'nın Madrid kentinde gerçekleştirilecek olan EFQM Forum 2017 etkinliğine, kişisel tecrübe ve bilgi birikimlerini paylaşmak ve sunum yapmak üzere Başkan Kocamaz'ın davet edilmesi ile ilgili teklif görüşülerek, ilgili komisyonlara havale edildi. Tarsus Belediyesi'nin EFQM Avrupa Kalite Ödülü almasıyla ilgili açıklama yapan Başkan Kocamaz, "Tarsus Belediyesi Avrupa Kalite Ödülü alıyor. Daha önce Tarsus Belediyesi Türkiye Kalite Mükemmellik Ödülü almıştı. Şu ana kadar hiçbir belediye o ödülü almadı. Tabi ondan sonrası Avrupa Kalite ödülüydü. Bu yıl da Avrupa Kalite Ödülü almaya hak kazandılar. Darısı diğer ilçe belediyelerimiz ve Büyükşehir Belediyemizin başına diyorum" dedi.

Muğla'dan sökülerek, Silifke ve Aydıncık'ta yapılmak istenen balık çiftlikleri ile ilgili Büyükşehir Belediyesi'nin inceleme yaptığını ve iki balık çiftliği ile ilgili olumsuz görüş bildirildiğini kaydeden Başkan Kocamaz, şunları söyledi:

"Bu çiftlik olayı 5-6 yıl önce gündeme gelmişti. O zamanda Mersin'de kamuoyu oluşturulup bunun önüne geçilmişti. Büyükşehir belediyelerinin bu tür konularda herhangi bir yetkisi yok. Bu konuları Bakanlık yetkilileri değerlendiriyor. Raporlar geldiğinde Büyükşehir olarak olumsuz görüş vereceğiz. Ama bu yeterli değil.  Kamuoyunun hareketli hale gelmesi lazım. Herkes oturuyor ve çözümü bir başkasından bekliyor. Bu şekilde bu işlerin önüne geçme şansımız yok. Kamuoyu duyarlı olursa, gerekli ve birlikte hareket edilirse geri adım atılacaktır."

Vira Haber

Bu haber toplam 8627 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.