1. HABERLER

  2. DENİZ TİCARETİ

  3. METİN KALKAVAN

  4. Metin Kalkavan: "Böyle giderse herkes kaybedecek"
Metin Kalkavan: "Böyle giderse herkes kaybedecek"

Metin Kalkavan: "Böyle giderse herkes kaybedecek"

İMEAK Deniz Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Metin Kalkavan, "Denizcilik açgözlü armatörler yüzünden gemi mezarlığına dönüştü" dedi. Kalkavan, "Böyle giderse herkes kaybedecek" ifadesini kullandı.

A+A-

Yaşar Özer / Vira Haber

İMEAK Deniz Ticaret Odası Haziran ayı olağan meclis toplantısı bugün DTO Meclis Salonu'nda gerçekleştirildi. Toplantının başkanlığını yapan DTO Meclis Başkanı Cengiz Kaptanoğlu, önümüzdeki hafta başlayacak olan Ramazan'ın hayırlı olmasını dileyerek toplantının açılışını yaptı. Toplantıda Başbakan Binali Yıldırım'a yeni görevinde başarılar dilendi. İMEAK DTO Meclis Başkanı Metin Kalkavan, Başbakan Binali Yıldırım'ı tebrik ederek başladığı konuşmasında, "Dünyada hiçbir ülkede bir gemi inşa mühendisinin başbakan olduğunu bilmiyorum. Dünyada bu hususta tekiz" dedi.

"Şu an dünyada denizcilik krizi var"

2008 yılında başlayan krizin küresel bir ekonomik kriz olduğunu söyleyen Kalkavan, şu an ise bir denizcilik krizinin olduğunu belirtti. Denizcilik sektörünün birçok alanı olduğunu ve 10 farklı alanda Deniz Ticaret Odası olarak çalışmalar başlattıklarını ifade eden Kalkavan, "Bu alanlarda yeni hükümetimize çalışmalarımızı sunacağız" dedi.

"Böyle devam ederse herkes kaybedecek"

"Gemi inşa kapasitesi ihtiyacın üç misli" diyen Kalkavan, denizcilik sektörünün sorunları hakkında da konuştu. Mevcut krizin bu sene ya da gelecek sene düzelme şansı olmadığını söyleyen Kalkavan, "İnişler çıkışlar olur ama düzelmesi hayal. Dünyada aç gözlü armatörler yüzünden denizcilik neredeyse gemi mezarlığına döndü. Bu kadar fazla gemiyi bu dünya kaldırmıyor. Çare var mı? Var tabii. Beynimizi kullanacağız. Yüzlerce gemimizin yarısını kenara çeksek zaten kazandığımızın iki üç mislini kazanacağız. Bu gemiler böyle çalıştırıldığı sürece herkes kaybedecek" diye konuştu.

ViraHaber.com

Bu haber toplam 2542 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.