1. HABERLER

  2. DENİZ TİCARETİ

  3. METİN KALKAVAN

  4. Metin Kalkavan: "Karamsar olmak doğru değil"
Metin Kalkavan: "Karamsar olmak doğru değil"

Metin Kalkavan: "Karamsar olmak doğru değil"

İMEAK DTO Yönetim Kurulu Başkanı Metin Kalkavan, yaşanan ekonomik krizle ilgili "Karamsar olmak doğru değil" dedi.

A+A-

İMEAK Deniz Ticaret Odası'nın Nisan ayı olağan meclis toplantısı Meclis Başkanı Cengiz Kaptanoğlu başkanlığında yapıldı. Deniz Ticaret Odası Yönetim kurulu Üyesi Kaptan Alev Tunç'un mart ayı faaliyetlerini okuduğu toplantıda, sonrasında kürsüye çıkan Sahil Güvenlik Marmara ve Boğazlar Bölge Komutanlığı Komutan Yardımcısı Albay Orhan Nişancı ise, "Güvenli Denizler" isimli projeye ilişkin açıklamalarda bulundu. Toplantıya katılan İŞKUR İstanbul İl Müdürü Muammer Çoşkun da sektörü bilgilendirmeye yönelik bir sunum yaptı.

"Önemli olan kimin ayakta kalacağı"

Toplantıda krizle ilgili "Karamsar olmak doğru değil" diyen Kalkavan, "Denizde çok kötü günler de oldu, çok güzel günler de. Güzel günler tekrar gelecek. Önemli olan o günlerde kimin ayakta kalacağı" ifadelerini kullandı. Kriz dolayısıyla sadece denizcilerin sıkıntıda olmadığını vurgulayan Kalkavan, "Bu bir ekonomik kriz. Herkesin derdi var. Meseleye makro boyutta bakmak lazım. Sadece ülke açısından da bakmayın" diye konuştu. Konuşmasında "Terör açısından siyaset yapılmasını kabul etmiyoruz" diyen Kalkavan, "Söz konusu devletse tek vücut olmak zorundayız. Bunun tartışması olamaz" dedi.

"Geçmişte Akdeniz Türk gölü haline geldiyse devlet arkamızda olduğu içindir"

İMEAK DTO Meclis Başkanı Cengiz Kaptanoğlu ise, "Devlet bu sektörün arkasında olmadığı sürece denizcilik sektörü bitecektir" dedi. "Geçmişte Akdeniz Türk gölü haline geldiyse devlet arkamızda olduğu içindir" diyen Kaptanoğlu, denizcilik sektörünün altı büyük sektör içine alınmamasına da vurgu yaptı. Devlete çağrıda bulunan Kaptanoğlu, "Türkiye'nin denizcilik sektörünün ilerlemesi için bunları söylüyorum" dedi.

ViraHaber.com

Bu haber toplam 2072 defa okunmuştur
Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.