1. HABERLER

  2. DENİZ TİCARETİ

  3. METİN KALKAVAN

  4. Metin Kalkavan: "Kavgayı durdurduğumuz anda her şey çözülür"
Metin Kalkavan: "Kavgayı durdurduğumuz anda her şey çözülür"

Metin Kalkavan: "Kavgayı durdurduğumuz anda her şey çözülür"

İMEAK Deniz Ticaret Odası Başkanı Metin Kalkavan, "Türkiye'de yapılacak çok şey var. Kavgayı durdurduğumuz anda her şey çözülür" dedi.

A+A-

Vira Haber Merkezi

İMEAK Deniz Ticaret Odası Mart ayı olağan meclis toplantısı, DTO'nun Fındıklı'daki merkezinde yapıldı. DTO Meclis Başkanı Cengiz Kaptanoğlu'nun tüm kadınların kadınlar gününü kutlayarak açılışını yaptığı toplantıda, DTO Yönetim Kurulu Başkanı Metin Kalkavan, "Büyük bir kesim hep kötüye gittiğimizi düşünüyor. Algıda ciddi bir problemimiz var" dedi. Kalkavan konuşmasına şöyle devam etti: "İnsanoğlu hep iyiye gidiyor, sürekli gelişiyor. Ekonominin kötüye gittiği söyleniyor. Zaman zaman iniş çıkışlar oluyor tabii. Öncelikle şunu kavramak lazım: Lütfen kısa bir zaman da olsa hayatınızdan negatif tarafları çıkarın. Şükredip pozitif bir şekilde ileri gitmemiz lazım."

"En büyük sorunumuz eğitmen sorunudur"

Son bir ayda denizcilik sektörü olarak çok önemli aktiviteler yaptıklarını söyleyen Kalkavan, denizciliğin sorunlarına dair yaptığı tespitte, "En büyük sorunumuz yeterli sayıda ehliyetli eğitmenin olmaması sorunudur" dedi. Almanya'dan veya diğer gelişmiş ülkelerden Türkiye'yi farklı kılan şeyin söz konusu eğitmen sorunu olduğunu kaydeden Kalkavan, "Bir numaralı öncelik, eğitmenlerin yetiştirilmesi lazım. Eğitimdeki en büyük sıkıntımız bu" diye konuştu.

"Türkiye'de ve dünyada birçok şey değişti"

15 Temmuz'dan sonra Türkiye'de, Trump'ın başkan seçilmesinden sonra da dünyada birçok şeyin değiştiğini belirten Kalkavan, bu değişimin gelecekte de hızlı bir şekilde devam edeceğini söyledi.

Son olarak istihdam edilen yeni personellerle ilgili sektöre çağrıda bulunan Kalkavan, şu ifadeleri kullandı: "Lütfen eleman aldığınızda Deniz Ticaret Odası'na "ben bu ay şu kadar kişi aldım" bildirin. Biz de bu bilgileri raporlayalım. Üye olan tüm firmalara sesleniyorum. Bu veriler önemli. Denizcilik sektörünün en önemli sorunlarından bir tanesi de bütün halinde hareket edilemiyor olması, tek sesli konuşulmaması. Ne kadar tek sesli konuşursanız, devlet nazarında o kadar güçlü oluyorsunuz. Bu yüzden tek sesli konuşmamız gerekiyor."

Metin Kalkavan, "Türkiye'de yapılacak çok şey var. Kavgayı durdurduğumuz anda her şey çözülür" mesajıyla konuşmasını noktaladı.

Bu haber toplam 3231 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.