1. HABERLER

  2. DENİZ TİCARETİ

  3. Metin Kalkavan net konuştu: "Bizim de yapacaklarımız var"
Metin Kalkavan net konuştu: "Bizim de yapacaklarımız var"

Metin Kalkavan net konuştu: "Bizim de yapacaklarımız var"

İMEAK DTO Yönetim Kurulu Başkanı Metin Kalkavan, “Bazı şeyleri kabul etmek zorundayız. Batı tarafından bin yıldır işgalci olarak anılıyoruz. Ellerinden gelse bizi geldiğimiz topraklara geri gönderecekler. Ama bizim de buna göre yapacaklarımız var" dedi.

A+A-

Vira Haber / Özel

Deniz Ticaret Odası’nın nisan ayı olağan meclis toplantısı, odanın Fındıklı’daki merkezinde yapıldı. Toplantıda konuşan Metin Kalkavan, 16 Nisan’da yapılacak Anayasa referandumu ile denizciliğin geleceğine yönelik mesajlar verdi. “Batı tarafından bin yıldır işgalci olarak anılıyoruz” diyen Kalkavan, “Ellerinden gelse bizi geldiğimiz topraklara geri gönderecekler. Ama bizim de buna göre yapacaklarımız var” ifadesini kullandı. Türkiye hızla büyümediği sürece belalardan kurtulma şansının olmadığını belirten Kalkavan, “Türkiye büyüyecek ve gücünü artıracak. Dünya ekonomisinde oyunu bozacak hale gelmeden bize rahat yok” diye konuştu.

16 Nisan’da yapılacak Anayasa referandumunda sistemin oylanacağını ve bunun kişilerle bir ilgisi bulunmadığını kaydeden Kalkavan, “Bu ülke bütün sıçramaları tek parti dönemlerinde yapmıştır. Hiçbir zaman koalisyonlar zamanında böyle gelişmeler olmamıştır. O yüzden Türkiye’nin önü açılsın” dedi. “İktidar yapıyorsa mutlaka altında bir şey vardır” gibi önyargılı yaklaşımların birçok şeyi engellediğini ifade eden Kalkavan, şu ifadeleri kullandı: “Önümüzdeki dönemde sonuç ne çıkarsa çıksın yolumuza çok daha büyüyerek devam edeceğiz. Hedefimiz büyümeyi sürekli olarak devam ettirebilmek. Kapasitemizi artırıp hedeflerimizin üzerine çıkmalıyız. O yüzden gerçekten çok çalışıyoruz, çok uğraşıyoruz ama istediğimiz her şeyi başarma imkanımız da yok.”

Türk bayrağına geçişte gereken hedeflenen çoğulluk sağlanamadı

Yabancı bayraklı teknelerin Türk bayrağına geçişini teşvik eden yasa için çok uğraştıklarını söyleyen Kalkavan, “Henüz Türk bayrağına istediğimiz oranda geçiş sağlayamadık. Bir iki pürüz var fakat bu geçişlerin olmaması anlamına gelmiyor. Türk bayrağına geçilmesini şiddetle tavsiye ediyoruz. Çok uğraştığımız bir olaydı” dedi.

Son olarak 21-24 Mart tarihleri arasında Tuzla’da gerçekleştirilen Exposhipping Denizcilik Fuar ve Konferansı hakkında konuşan Kalkavan, bir takım eksikliklerin olabileceğini, bu zamanda Türkiye’de fuar ya da konferans yapmanın bile büyük başarı olduğunu ifade etti. “Son yılların en güzel konferanslarından biri oldu” diyen Kalkavan, konuşmasında şunları söyledi: “Katılmayanlar çok şey kaçırdı. Şahsen çok şey öğrendim, çok faydalı bir konferanstı. Kendimizi sürekli olarak anlatmamız gerekiyor. Bu açıdan ülkemizde yaptığımız bu tarz uluslararası fuar ve konferanslar büyük önem taşıyor. Biliyorsunuz, yurtdışındaki tüm faaliyetlere katılıyoruz. Oradaki her insana anlatmaya çalışıyoruz. Bizim ülkemizde iç savaş yok. Fakat yurt dışında aksini iddia eden bir algı yaratılıyor. İnsanlara gerçeği göstermeden bu işten çıkışımız yok. İnsanları ülkemize getirip gerçeği göstermemiz gerekiyor. Bu sebeple Exposhipping Denizcilik Fuar ve Konferansı, eksikliklerine rağmen 10 üzerinden 20 almıştır.”

meclis-001.jpg

Bu haber toplam 2444 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.