1. HABERLER

  2. DENİZ TİCARETİ

  3. METİN KALKAVAN

  4. Metin Kalkavan: “Şimdi üzülme zamanı değil, oyunu doğru oynama zamanı”
Metin Kalkavan: “Şimdi üzülme zamanı değil, oyunu doğru oynama zamanı”

Metin Kalkavan: “Şimdi üzülme zamanı değil, oyunu doğru oynama zamanı”

İMEAK Deniz Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Metin Kalkavan, küresel anlamda yaşanan kriz yüzünden tüm sektörlerin yara alacağını, bu krizden en az zayiat ile çıkmanın da oyunu doğru oynamaktan geçtiğini söyledi. Kalkavan, “Şimdi üzülme zamanı değil,

A+A-

Yaşar Özer - @yasarozerr / Vira Haber

İMEAK Deniz Ticaret Odası Mart ayı olağan meclis toplantısı bugün yapıldı. Toplantıda “deniz bitti” söylemi en çok dikkat çeken mesaj olurken, İMEAK DTO Yönetim Kurulu Başkanı Metin Kalkavan, denizcilik sektörünün şu anda fırtınanın ortasında olduğunu ve bu durumda kavga etmenin yapılacak en kötü şey olacağını belirtti. Kalkavan, kriz zamanlarının ancak birlik ve beraberlikle en az hasarla atlatılabileceğini söyledi.

“Karşı tarafın yanlış olduğunu düşünsek bile birbirimizi dinlemek zorundayız” diyen Kalkavan, personellerin maaşında indirime gidilmesi konusuyla ilgili, “Keşke herkes iyi niyetle kazancından feragat etse ama öyle bir şey yok. İnsanların feragat etmesi çok kolay değil. Bunu böyle iyi niyetli taleplerle aşağı çekmek imkansız, denizcilerimiz gönüllü olmadıktan sonra mümkün değil” dedi.

“Çözüm havuz sisteminde”

Kapitalizmin yaşandığı en zor dönemde olduklarını kaydeden Kalkavan, piyasalarda fazla arz olmasının arz-talep dengesini bozduğunu belirterek, çözümün havuz sisteminden geçtiğini ifade etti. “100 tane mi kosteriniz var, yarısı çekilecek, diğer yarısı parasını alacak, herkes kazanacak” diyen Kalkavan, “Ama bizde kolektif hareket etme kültürü yok. Havuz modeli çok basittir fakat güvene dayalıdır” dedi.

“Bu fırtınayı en az hasarla atlatmak zorundayız”

Denizcilik sektörünün kriz nedeniyle bir fırtınada olduğunu belirten Kalkavan, sektördeki herkesin bu fırtınadan yara alacağını söyledi. Kalkavan, önemli olanın bu fırtınayı en az hasarla atlatmak olduğunu belirtti. Kalkavan konuyla ilgili şu ifadeleri kullandı: “Çok ciddi bir hasar alacağız. Havuz yapılması lazım ama yapmıyorlar. Çünkü birilerinin işine geliyor. Özellikle Çin olmak üzere bazı devletlerin de işine geliyor. Çünkü bu oyunu başka bir boyutta oynuyorlar. Başat amaç mevcut müşteriyi kaybetmemek olmalı. Bireysel olarak yapabileceklerimiz ve birlikte yapabileceklerimiz var. Ama bizim insanımızın da birlikte bir şeyler yapmak hususunda çok eksikleri var.”

“Şimdi oynama zamanı”

40 yıllık meslek hayatında böyle karışık bir dönemi hatırlamadığını söyleyen Kalkavan, bir fıkradan alıntı yaparak ne yapılması gerektiğine vurgu yaptı ve konuşmasını şu sözlerle noktaladı: “Padişahın vergi toplama fıkrasında olduğu gibi şimdi oyunu doğru oynama zamanı. Üzülme zamanı değil, sonunda ölüm olmadıktan sonra. Kaybettiğimiz oyun yerel bir oyun da değil. Ben kaybetsem Yusuf mu kazanacak. Hans kazanacak. O yüzden şimdi devletin yapması gereken bu kriz zamanında ucuz fiyatına filolar toplamak. Ama bunun için de Alman olacaksın, Amerikalı, Koreli, Çinli olacaksın. Biz bu krizden bir şekilde çıkarız ama oyunu doğru oynarsak.”

ViraHaber.com

Bu haber toplam 2012 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.