1. HABERLER

  2. DENİZ TİCARETİ

  3. METİN KALKAVAN

  4. Metin Kalkavan yeniden başkan!
Metin Kalkavan yeniden başkan!

Metin Kalkavan yeniden başkan!

İMEAK Deniz Ticaret Odası 2013 seçimleri 09.05.2013 Perşembe günü gerçekleştirildi. Seçim sonuçlarına göre Metin Kalkavan ve ekibi yeniden başkan seçildi.

A+A-

DTO'NUN RENGİ BELLİ OLDU!

İMEAK Deniz Ticaret Odası seçimlerinde sandıklar kapandı. Sandık Başkanları Kalkavan Grubu ve Değişim Grubu'ndan birer kişiyi, müşahit olarak sandık kurulunda yer verdi.

8 bin 272 üyenin bulunduğu İMEAK Deniz Ticaret Odası seçimlerinde yüzde 50'inin üzerinde katılımın olduğu kaydedildi.

Kesin olmayan sonuçlara göre, ilk açılan sandıklar şöyle:

30 Nolu Ro-Ro Yük Gemisi Taşımacılığı Komitesinde Metin Kalkavan 38 oy alırken Salih Zeki Çakır: 31 oy aldı.

28 Nolu Gemi Yakıt ve İkmal Tanker Taşımacılığı Metin kalkavan: 28 Salih Zeki Çakır: 17 oy aldı.
32 Nolu Deniz Taşımacılığı ve Lojistik faaliyetleri Metin Kalkavan: 56 Salih Zeki Çakır: 33 boş: 3
5 Nolu Gemi İnşa Tamir ve Bakım Tersaneleri Metin Kalkavan: 75 Salih Zeki Çakır: 49
9 Nolu Gemi ve Deniz Araçları Alım ve Satım: Metin Kalkavan: 19 Salih Zeki Çakır: 10
4 Nolu Yat İnşa Yan Sanayi Metin Kalkavan: 12 Salih Zeki Çakır : 10
3 Nolu Gemi İnşa Yan Sanayi: Metin Kalkavan 17 Salih Zeki Çakır: 16
47 Nolu Sandık: Metin Kalkavan: 29 Salih Zeki Çakır: 24
35 Nolu Sandık: Metin Kalkavan : 23 Salih Zeki Çakır: 16
10 Nolu Metin Kalkavan: 28 Salih Zeki Çakır: 15
15 Nolu Sandık Metin Kalkavan 25 Salih Zeki çakır 24
16 Nolu Sandık Metin Kalkavan: 20 Salih Zeki Çakır 28
13 Nolu Sandık: Metin Kalkavan: 38 Salih Zeki Çakır 31
17 Nolu Sandık Metin Kalkavan 22 Salih Zeki Çakır 17
32 Sandık Metin Kalkavan 31 Salih Zeki Çakır: 31
33 Sandık: Metin Kalkavan: 13 Salih Zeki Çakır: 12
27 Sandık Salih Zeki Çakır: 25 Metin Kallkavan: 56
24 Sandık Metin Kalkavan: 110 Salih Zeki Çakır: 109
1 Nolu Sandık: Metin Kalkavan: 61 Salih Zeki Çakır: 25
2 Nolu Sandık: Metin Kalkavan: 66 Salih Zeki Çakır: 39 Geçersiz: 1
3 Nolu Sandık: Salih Zeki Çakır: 47 Metin Kalkavan: 68 Geçersiz :1
14 Nolu Sandık Metin Kalkavan: 56 Salih Zeki Çakır: 32
21 Nolu Metin Kalkavan: 25 Salih Zeki Çakır: 9
23 Nolu Sandık Metin Kalkavan: 28 Salih Zeki Çakır: 7
4 Nolu Sandık: Metin Kalkavan 46 Salih Zeki Çakır: 36 Geçersiz: 1
43 Nolu Sandık: Metin Kalkavan: 64 Salih Zeki Çakır: 37
11 Nolu Sandık: Metin Kalkavan: 86 Salih Zeki Çakır: 33 Geçersiz: 1
2 Nolu Meslek Komitesi: Metin Kalkavan: 13 Salih Zeki Çakır: 15
28 Nolu Sandık: Metin Kalkavan: 27 Salih Zeki Çakır: 18
46 Nolu Sandık: Metin Kalkavan: 36 Salih Zeki Çakır: 33
01 Meslek Komitesi Metin Kalkavan: 28 Salih Zeki Çakır: 46 Geçersiz: 1 Boş: 1
28 Meslek Komitesi: Metin Kalkavan: 27 Salih Zeki Çakır: 18
07 Meslek Komitesi Metin Kalkavan: 100 Salih Zeki Çakır: 109 Geçersiz: 1
37 Meslek Komitesi: Metin Kalkavan: 77 Salih Zeki Çakır: 53
6 Nolu Sandık: Metin Kalkavan: 34 Salih Zeki Çakır: 12
30 Meslek Komitesi: Metin Kalkavan: 38 Salih Zeki Çakır: 31
5 Meslek Komitesi: Metin Kalkavan: 75 Salih Zeki Çakır: 49
32 Meslek Komitesi: Metin Kalkavan: 56 Salih Zeki Çakır: 32
31 Nolu Meslek Komitesi: Metin Kalkavan: 98 Salih Zeki Çakır: 146 Geçersiz: 1
38 Nolu Sandık: Metin Kalkavan: 113 Salih Zeki Çakır: 132
13 Nolu Gemi Akaryakıt İkmal Sağlama Faaliyetleri: Metin Kalkavan: 24 Salih Zeki Çakır: 18

46 NOLU MESLEK KOMİTESİ, 2 NOLU MESLEK KOMİTESİ, 7 NOLU MESLEK KOMİTESİ, 12 NOLU MESLEK KOMİTESİ, 38 NOLU MESLEK KOMİTESİ VE 31 NOLU MESLEK KOMİTELERİNDE SALİH ZEKİ ÇAKIR KAZANIRKEN, 32 VE 44 NOLU MESLEK KOMİTELERİNDE EŞİT OY ÇIKTI. BU MESLEK KOMİTELERİNDE KURA ÇEKİLDİ. KURAYI METİN KALKAVAN KAZANDI.

Metin Kalkavan, İMEAK Deniz Ticaret Odası'nın 47 Meslek Komitesinden 41 Meslek Komitesini kazanırken, 6 Meslek Komitesi'ni ise Salih Zeki Çakır'ın listesi kazandı.

"DTO'NUN RENGİ ARTIK MAVİ OLACAK"

Resmi olmayan sonuçlara göre tekrar İMEAK Deniz Ticaret Odası Başkanı seçilen Metin Kalkavan, sonuçların ardından yaptığı konuşmada seçim sürecinde kullanılan renkleri hatırlatarak “Artık kırmızı veya beyaz renkler yok hepimiz deniz mavisiyiz” dedi.

“MECLİSİMİZİN KAPILARI HER ZAMAN AÇIK”

Kalkavan, seçime katılımın yüksekliğine dikkat çekerek şöyle devam etti “Bizler yüzde sekiz, onlu seçimlerden buralara geldik. Ben Başkanlığa geldiğimden beri yüzde onluk bir katılımı aşmamıştık. Bugün yüzde elli kırkbeşlik bir katılım gerçekleşti. Bunun için tüm arkadaşlara teşekkür ediyorum.” Kaybeden grubun yine kendi arkadaşları olduğunu belirten Kalkavan “Aramızda artık yeni arkadaşlar var. Kaybedenler var. Öncelikle kaybedenler misafirlerimizdir. İstedikleri zaman meclise gelir. İstedikleri komitede gönüllü görev alabilirler. Çalışmak isteyene kapımızı her zaman açık. Meclis üyeliğinin tek farkı var. Silah taşımaya müsaade etmeyiz” ifadelerini kullandı. Kalkavan seçimde meclis üyeliğini kaybeden Yunus Can'a da teşekkür ederek kendisinin meclis üyeliğini kaybetse de gönlünü kazandığını söyledi.

“BAŞBAKAN VE BAKANLARA TEŞEKKÜR EDİYORUM”

Kalkavan ayrıca Başbakan ve Bakanlara da teşekkürlerini iletti. Başbakan Erdoğan’ın seçimden önce kendisine bir telgraf yolladığını ifade eden Kalkavan “Mesajı çok anlamlıydı. Kendisine ve Bakanlarımıza tekrar teşekkür ediyorum. Dün tekrarladığım bir şey var. Ülkemizin aleyhine olmamak koşuluyla her şeyi yapmaya hazırız. Yine Salih Beye de teşekkürlerimi iletiyorum. Yarışarak kazanmayı bizlere tattırdığı için.” diye konuştu. Kalkavan, artık hedeflerinin denizciliği daha ileri taşımak olduğunu sözlerine ekledi.

“POLİS ÜNİFORMASI GÖRMEMEK BENİ MUTLU ETTİ”

Seçim zaferi sonrasında mecliste konuşma yapan iki isim daha vardı. Meclisteki ilk konuşmayı gerçekleştiren Meclis Başkanı Cengiz Kaptanoğlu, seçime katılan herkese teşekkür ederek şunları söyledi: “Emeksiz kazanmak zengin babanın çalışmayan oğlunun harcamasına benzer. Bize güç katan sizlersiniz. Bugün hep birlikte çalıştık kazandık. Resmi polis üniforması olmadan birlik ve beraberlik içinde bir seçim oldu. Çok mutluyum. Artık bu seçimlerden sonra denizcilik sektörünün daha çok sözü geçecek.”

Daha sonra kürüsüye gelen Halim Mete ise gün içinde yaşadığı yorgunluğun seçim zaferi ile taçlanmasının mutluluğunu yaşadığını belirterek; “Bugün elli yedi kere merdivenleri inip çıktım. Ama şu seçim sonuçları tüm yorgunluğumu aldı. Hepinize teşekkür ediyorum” dedi.

Virahaber.com seçim öncesi heycanında, Deniz Ticaret Odası seçimlerinde oy kullanan üyelerden aldığımız görüşler;

REKABET OLMASI HER ZAMAN KARLIDIR

Samsunlular günü için İstanbul’da bulunan CHP Samsun Milletvekili İhsan Kalkavan, Deniz Ticaret Odası seçimlerinde Samsunlu arkadaşlarını yalnız bırakmadı.

Deniz Ticaret Odası’nda bir teamül olduğunu ifade eden Kalkavan, DTO’nun Türk denizcilerinin çatısı olduğunu belirtti. Kalkavan, geçmişte yapılan DTO seçimlerinde bir kez yaşanan iki gruplu seçimin bu seçimlerde de yeniden yaşandığına işaret ederek, “Bu seçimlere de iki grup giriyor.

Grupların fazla olmasının her zaman karı olur. Yani rekabet olur, güzellik olur, yenilik olur. Bundan memnunuz. Tahmin ediyorum hiçbir olay olmadan seçimler sona erecek. Görünen o ki DTO meclisi karma olacak, öyle gözüküyor. Ben seçimlerin Türk denizciliğine hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

BU SEÇİMİ BİR BAŞKA HEYECANLA GEÇİRİYORUM

DTO Meclis Başkanvekili Faruk Ürkmez, virahaber mikrofonuna seçim ile ilgili şunları dile getirdi. “ Her seçimleri bir heyecanla geçiririm ama bu seçimi bir başka heyecanla geçiriyorum."

DTO’da 30 yıldır seçimlere iştirak eden DTO Meclis Başkanvekili Faruk Ürkmez, “ Her seçimleri bir heyecanla geçiririm ama bu seçimi bir başka heyecanla geçiriyorum. Esasında bu seçimler benim için nokta konulmuş seçimler olacaktı. Ancak arkadaşlarımızın muhalif olarak ortaya çıkmaları bizi yeniden heyecanlara sevk etti. Bu heyecanlardan dolayı gerçekten çok mutluyum. Demokrasinin Türkiye’de var olduğunu bu gibi unsurlar belirtiyor. Bunun için mutluyum. Her iki tarafa da bu seçimler hayırlı olsun” dedi.

"DAHA ÇOK YAPACAKLARIMIZ VAR"

DTO’da yaklaşık üç aydır devam eden seçim maratonu bugün sonuçlanıyor. Virahaber mikrofonlarına konuşan Levent Karaçelik, seçim hakkında yorumlarda bulundu.

Deniz Ticaret Odası seçimlerinin değişik bir havada geçtiğini belirten Levent Karaçelik, “Dün yaptıklarımızı söyledik. Daha çok yapacaklarımız var, hakikaten var. Dün yapılanlar öngörü ve bir dünya görüşünü isteyen işlerdi. DTO’yu daha ileriye götüreceğimizi tahmin ediyorum. İnşallah da kazanırız” değerlendirmesini yaptı.

MECLİS ÇOK DAHA AKTİF ÇALIŞACAKTIR

Turyol Yönetim Kurulu Başkanı Yunus Can, seçim ile ilgili görüşlerini virahaber'e anlattı.
Turyol Yönetim Kurulu Başkanı Yunus Can, seçimlerin denizcilik camiasına hayırlı olmasını dileyerek, “Umut ediyorum ki önümüzdeki dönemde meclis çok daha aktif çalışacaktır. İnsanların hafızalarında daha fazla yer edecek çalışmalar ortaya koyacağını düşünüyorum. Ben bu dönemde meclisin geçmiş dönemlere nazaran daha performanslı olacağına inanıyorum” yorumunu yaptı.

SEÇİMLER SEKTÖRDE DİNAMİZM YARATTI

DTO Başkan Adayı Salih Zeki Çakır, Virahaber mikrofonlarına; "seçimlerin sektöre ve Türkiye’ye hayırlı olmasını diledi."

DTO Başkan Adayı Salih Zeki Çakır, seçimlerin sektöre ve Türkiye’ye hayırlı olmasını diledi. DTO tarihinde ilk defa böyle kapsamlı, geniş katılımlı ve ciddi denilebilecek bir katılımla seçim yapıldığını belirten Salih Zeki Çakır, “Seçim sevindirici bir bayrak yarışı, hizmet yarışı sonuçta. Hak eden kazansın diyoruz. Tabii seçimlerin şimdiden bile bir dinamizm getirdiği görülüyor. Son 6 aydır çalışmadığımız sektörde ciddi bir dinamizm oluştu. Daha bu aşamada böyle. İnşallah seçim sonrasında da sektörde dinamizm olacak ve önü açılacak. Daha iyi hizmetler yapılacak. Eğer seçilirsek daha iyisini yapmak için gayret edeceğiz. Neticede seçmenimizin teveccühü” şeklinde değerlendirdi.

"İLK KEZ YOĞUN KATILIM YAŞANDI"

İMEAK Deniz Ticaret Odası Başkan Adayı Salih Zeki Çakır, oyunu 5 Nolu seçim sandığında kullandı. Sabah saatlerinde oyunu kullanan Çakır, oy kullandıktan sonra Deniz Haber Ajansı'na özel açıklamada bulundu. Çakır, ilk kez yoğun katılımlı bir seçim yaşandığını dile getirerek seçimlerden ümitli olduğunu ifade etti.

Oyunu kullandıktan sonra sıcağı sıcağına açıklama yapan Çakır, Deniz Ticaret Odası'nda yaşanan seçim heyecanından son derece memnun olduğunu söyledi. Oy kullanma işlemlerinin sağlıklı şekilde ilerlediğini vurgulayan Çakır "Şu ana kadar herşey güzel ilerliyor. Deniz Ticaret Odası tarihinin en heyecanlı seçimlerinden biri yaşanıyor. Yoğun katılımlı bir oy verme işlemi gerçekleşiyor. Sonuçlardan ümitliyiz umarım hayırlısı olur" şeklinde konuştu. Rakibi Başkan Metin Kalkavan'a da başarılar dileyen Çakır, "Odamız için hayırlı olsun" dedi.

FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYINIZ: https://www.virahaber.com/foto-galeri/dto-uyeleri-sandik-basinda-206.htm

FOTOĞRAFLAR : AYŞEGÜL KÜÇÜKKURT

virahaber.com


 

 

 

Bu haber toplam 1580 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.