1. HABERLER

  2. DENİZ TİCARETİ

  3. METİN KALKAVAN

  4. Metin Kalkavan'dan denizcilik sektörüne uyarı
Metin Kalkavan'dan denizcilik sektörüne uyarı

Metin Kalkavan'dan denizcilik sektörüne uyarı

İMEAK DTO Yönetim Kurulu Başkanı Metin Kalkavan, denizciliğin geleceğiyle ilgili “Çok iyimser bakarsanız kaybedersiniz. Tedbirli ve şüpheli yaklaşırsanız kazanırsınız” dedi.

A+A-

Vira Haber Merkezi

İMEAK Deniz Ticaret Odası’nın Şubat ayı olağan meclis toplantısı, DTO’nun Fındıklı’daki merkezinde yapıldı. Toplantıda konuşan DTO Yönetim Kurulu Başkanı Metin Kalkavan, denizciliğin geleceğine dair uyarılarda bulundu. Sektör mensuplarının geleceğe çok umutlu bakması durumunda kaybedeceklerini belirten Kalkavan, "Tedbirli ve şüpheli yaklaşırsanız kazanırsınız" ifadesini kullandı.

En büyük tehlike gemi inşa kapasitesinin fazla olması

Denizcilik sektörünün karşı karşıya olduğu ‘en büyük tehlike’ ile ilgili tespitler yapan Kalkavan, "Paranın olduğu yerde girişimcilik artıyor. Fakat günümüz koşullarında gemi almak mı doğru, yoksa almamak mı?" diyerek şunları söyledi: "Dünyadaki en büyük tehlike, açık veya gizli olan gemi inşa kapasitesinin, dünyanın ihtiyacından fazla olması. Şu anda dünya çapında 1.8 milyar ton gemi var. İhtiyaçtan fazla gemi inşanın olması, denizcilik sektörünü tehdit eden en büyük tehlikedir."

Mülkiyetin her şey olmadığını söyleyen Kalkavan, sektör temsilcilerinin piyasa şartlarını iyi okuyup ona göre hareket etmesi gerektiğini kaydetti. Kalkavan, sektörün geleceği açısından tedbirli ve ihtiyatlı olmanın çok önemli olduğunu vurguladı.

Bu haber toplam 3846 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.