1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Midilli krizi sürüyor
Midilli krizi sürüyor

Midilli krizi sürüyor

Altınova'dan 5 gün önce denize açıldıkları minik sandalın alabora olması sonucu 7 saat kulaç atarak Yunan adasına çıkan çocukların durumu kafa karıştırdı.

A+A-

Altınova'dan 5 gün önce denize açıldıkları minik sandalın alabora olması sonucu 7 saat kulaç atarak Yunan adasına çıkan çocukların durumu kafa karıştırdı.

Balıkesir'in Ayvalık ilçesine bağlı Altınova beldesinde yaşayan ilköğretim okulu öğrencileri İhsan Yavuz (16), Mehmet Oğuz Akgül (15) ve Aykut Yücel'in (16), denizden mucize eseri kurtularak çıktıkları Midilli adasındaki çileleri bitmedi. Yunan makamlarınca tedavileri yapıldıktan sonra gözaltında tutulan 15-16 yaşlarındaki üç arkadaşın Türkiye'ye iadesi kriz halini aldı. Yunanistan'ın İzmir Konsolosluğu ve Ayvalık Kaymakamlığı bir sorun olmadığını ifade ederken, Midilli'ye sefer düzenleyen bir geminin kaptanının, "Çocuklar mahkemeye çıkarılmak için gözaltında kötü şartlarda bekletiliyor" açıklaması kafaları karıştırdı.

AİLE BEKLİYOR
Dün Ayvalık'a gönderileceği belirtilen çocukların evrakları tamamlanmadığı için Midilli adasında kaldı. 27 yıldan bu yana Midilli-Ayvalık arasında feribot seferleri düzenleyen Jale Lines Turizm firmasının sahiplerinden Eşref Jale, çocukların Yunan makamlarınca mahkemeye çıkarılacağını ifade etti. Üç kafadarı Midilli'den Ayvalık'a getirmesi beklenen Eşref Jale, "Yunan kanunlarının çok katı kuralları vardır. Türkiye'ye dönebilmesi için çocukların Midilli'de mahkemeye çıkarılması gerekiyor. Bu mahkemede çocukların kazazede olup olmadıkları netleştikten sonra ülkemize gönderilir. Çocukların ailelerinin ekonomik gücü olmadığı için Midilli'den Apostolos Kuminakas adlı bir avukatın tüm masraflarını karşılayarak çocukların ülkemize dönmesini sağlamak üzere görevlendirdim. Avukatın savunmasıyla umarım çocuklar aklanacak ve ülkemize dönüşlerine izin verilecek" dedi.

EVRAK SORUNU
Ayvalık Kaymakamı Nihat Nalbant, üç çocuğun akıbetiyle ilgili gereken girişimleri yaptıklarını belirterek, "Evrak eksiliğinden kaynaklanan bir pürüz söz konusu. Bunu bir an önce tamamlayarak, bir iki gün içinde çocuklarımızı Yunan makamlarından teslim alarak, ülkemize getirecek ve ailelerine teslim edeceğiz" diye konuştu.

Yeni Asır

Bu haber toplam 857 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.