1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. DENİZ HABER AJANSI - DENİZ HABER - DENİZ HABER TV

  4. Milli “Platform Destek ve Römorkör Projesi” hayata geçiyor
Milli “Platform Destek ve Römorkör Projesi” hayata geçiyor

Milli “Platform Destek ve Römorkör Projesi” hayata geçiyor

Denizcilik sektörüne ve ülke ekonomisine katkı sağlamak ve milli bir tasarımın sektöre sunulması maksadı ile Varda Mühendislik ve Danışmanlık firması yenilikçi bir projeyi hayata geçirmeye karar verdi.

A+A-

Hüseyin Altay Yontan / Vira Haber

Son yıllarda deniz taşımacılığı ve liman işletmeciliğinde çevresel ve ekonomik gereksinimler dikkate alındığında çok maksatlı römorkör ve deniz üzerinde destek imkânı verecek kendinden tahrikli pontonlara olan ihtiyaç gün geçtikçe artıyor.

Uluslararası bir kaç markalaşmış firmanın haricinde doğru çözüm üretebilen ve birçok hizmeti tek bir platform üzerinde sağlanması çalışmalarında da, tasarım ve yenilikçi ürün sunumu konusunda olduğu gibi maalesef ülkemiz oldukça geriden takip etmektedir.

Klas denetimine ihtiyaç duyulmayacak

Varda Mühendislik ve Danışmanlık firması tarafından üretimi yapılacak milli ve çok maksatlı platform destek ve römorkör projesi özellikle tam boyu dikkate alındığında klas denetimine ihtiyaç duymayan, Gemi İnşa Süreçlerinin Kontrolüne Yetkili Mühendislerin ve Liman Başkanlıklarının denetiminde inşa edilebilecek oldukça verimli ve ekonomik bir proje modeli oldu.

vardacon_proje3.jpg

Yurtiçi katkı oranı oldukça yüksek

Varda Mühendislik ve Danışmanlık firmasından yapılan açıklamada; “Yurt içi katkı oranlarının ise belki iddialı olacak ama %75’lerin üzerinde olması beklenmektedir. En az bu oranlar ile gerçekleşme olasılığı yüksek olan projemiz bugüne kadar yapılmış en yüksek yerli katkı oranını sağlamış olacaktır." ifadelerine yer verildi.

Yeni projelerin devamı gelecek

Varda Mühendislik ve Danışmanlık firması yetkilisi; "Bunun yanında benzer yurtdışı projeler ile mukayese yapıldığında kapasite fazlası olan birçok tersanemiz ve çekek yerinde kolayca imal edileceği dikkate alındığında ciddi bir rekabet gücüne ve pazar payına sahip olacağını değerlendiriyoruz. Önümüzdeki birkaç yıl içerisinde mevcut ürünümüzün ciddi bir talep ile karşılaşacağını bekliyoruz.  Bunun yanında yakın zamanda sektör beğenisine sunmayı düşündüğümüz birkaç yeni projenin de haberini vermek isteriz.

Varda Mühendislik ve Danışmanlık olarak tüm sektörümüzün bu ürünümüz ile uluslararası pazardan hak ettiği payı almasına mütevazı bir oranda da olsa katkı yapmasını bekliyoruz.” ifadelerine yer verdi.

vardacon_proje2.jpg

MPBSP - 2350 Modeli Teknik Özellikleri

  • Genel: Çekme, İtme, Demirleme, Kargo ve Tarama Desteği
  • Boy-En: 23.50m X 9.10m
  • Draft: 2.80m
  • Çekme Kapasitesi: 7.5 Ton
  • Serbest Hız Oranı: 9.0 Knot
  • Ana Makine: Minimum rating 2 x 460 HP Caterpillar C12

ViraHaber.com | ÖZEL Haber

Bu haber toplam 4273 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum