1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Mısırlıları tahliye edecek
Mısırlıları tahliye edecek

Mısırlıları tahliye edecek

Türk vatandaşlarının tahliyesi için Libya'ya giden ''Samsun'' adlı gemi, Mısırlıları ülkelerine götürecek.

A+A-

İstanbul Sarayburnu Limanı'ndan bir hafta önce Libya'ya giden Deniz Cruise Ferrylines şirkine ait, Kaptan Atilla Günsur yönetimindeki gemi, tahliye edilecek Türk vatandaşı olmadığı için Mısır vatandaşlarını taşıyacak.

Tripoli Limanı'nda iki gün bekleyen geminin, Türk ve Mısırlı yetkililerin yaptığı görüşmeler sonucunda, Mısır vatandaşlarının tahliyesini sağlayacağı belirtildi.

Mısır'ın İskenderiye Limanı'na gitmek üzere sabah saatlerinde hareket edecek gemiye, bin 50 Mısır vatandaşının alınacağı kaydedildi.

Pasaport işlemleri tamamlanan yolcular, gemiye binmeye başladı. Öncelikle çocukların alındığı gemiye, Kızılay'ın yanı sıra Türk elçiliği tarafından 200 bin dolarlık erzak ve kumanya yüklendi.

Tahliye için bekleyen yolculardan rahatsızlananlara, İstanbul İl Sağlık Müdürlüğü ekibince müdahale edildi.

Bu arada, Cumartesi gecesi Mısır'a varması beklenen gemiye, yine 150 Mısır vatandaşını taşıyan bir firkateynin eşlik edeceği öğrenildi.

Gemide, İstanbul Deniz Şube Müdürlüğünde görevli bir emniyet amiri, 4 polis, İstanbul İl Sağlık Müdürlüğü ve Ulusal Medikal Kurtarma ekibi ile AA muhabirleri yer alıyor.

Zaman
 

Bu haber toplam 759 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.