1. HABERLER

  2. DENİZ TİCARETİ

  3. "MRV ile ilgili AB Gereksinimleri Semineri" yapıldı
"MRV ile ilgili AB Gereksinimleri Semineri" yapıldı

"MRV ile ilgili AB Gereksinimleri Semineri" yapıldı

Alpha Marine Consulting Turkey tarafından “MRV ile ilgili AB Gereksinimleri Semineri” Sheraton Atasehir’de gerçekleştirildi.

A+A-

Vira Haber Merkezi

Alpha Marine Consulting Turkey ortaklarından Philip Tsichlis tarafından verilen seminerde, öncelikle MRV kuralının nasıl gündeme geldiği konusu anlatıldı.

Bu anlamda Avrupa Birliği kara ve hava ulaşımında kullanılan araçların CO2 emisyon değerlerini kayıt altına almakla birlikte eldeki veriler dahilinde düşük emisyonları ödüllendirirken yüksek emisyonları cezalandırmaktadır, ancak bugüne kadar limanlarına uğrayan deniz araçlarının CO2 emisyon değerleri hakkında hiç bir veriye sahip olmadıkları icin MRV kuralları gündeme gelmiştir.

MRV gereği öncelikle gemiler CO2 emisyon değerlerini,  gerekli verileri kayıt altına alıp bazı formüleri kullanarak sefer bazında elde edecekler ve tüm sene içinde Avrupa limanlarına yaptıkları seferlerin değerlerini bir tabloda toplayarak bu değerlerin doğruluğunu kontrol ve teyit etmek amaçlı Verifier adı verilen (Doğruluyucu)  kurumlara takdim edecekler. Bu kurumlar (Klas kuruluşları) gerekli kontrolleri yaptıktan sonra verilerde herhangi bir problem yok ise, şirketlere Uygunluk Sertifikası (DOC - Document of Compliance) verecekler. Bu her sene veriler toplanıp yapılması gereken bir işlem olacak.

Bir kaç sene içinde elde edilen CO2 emisyon değerlerinin veri bankası doğrultusunda Avrupa Birliği bir sonraki adımı atacak. Yani Avrupa Birliği elde yeterli derecede data oluşacağı için artık belli sınırlar belirleyecek durumda olacak buna göre de hava ve kara araçlarında olduğu gibi gemiler içinde ödül ve ceza yaptırımı uygulayabilecek.

mrvkurallariseminer_2.jpg

Ağustos 2017 tarihinde kural gereği Avrupa limanlarına uğrayacak olan ve 5000 GRT üzerindeki tüm gemilerin MRV planlarını Verifier'lara (Doğrulama kuruluşları) sunmaları gerekiyor ve kurala dahil olan tüm gemiler 1 Ocak 2018 tarihinden itibaren gerekli kayıtları tutmaya başlamak zorunda olacak.

AB bu konuda yol alırken, IMO’da benzeri bir şekilde DCS adı altında  (Data Collection System) benzer uygulamayı gündeme getiriyor. Ancak IMO'nun bu sistemi 2019 tarihinden itibaren geçerli olacak.

IMO'nun sisteminin devreye girmesinin ardından gemiler hem Avrupa Birliği MRV kuralları için hem de IMO DCS kuralları için 2 ayrı sistem uygulayacak.

Ancak Avrupa Birliği sadece Avrupa limanlarına uğrayan gemilerin değerlerini dikkate alacak. Fakat IMO kuralları tüm dünya için geçerli olacak ve muhtemelen iki üç yıl içerisinde her iki sistemde IMO çatısı altında tek bir sistem olarak yürütülmeye devam edecek.

mrvkurallariseminer_3.jpg

Seminerde, Philip Tsichlis tüm bu konulara değinmekle birlikte, planların nasıl hazırlanması, değerlerin nasıl formüle edilip tablo halinde nasıl kuruluşlara sunulması hakkında detaylı bilgileri katılımcılara aktardı. Ayrıca bu işlemleri yerine getirebilen yazılımlar hakkında da gerekli bilgiler verdi.

Alpha Marine Consulting Turkey, verilen danışmanlık hizmetleri içerisinde denizcilik şirketlerine MRV kurallarına uygun plan hazırlamaları ve gerek ofis gerekse gemi personellerin eğitimi konusunda da tüm desteği veriyor.

The Maritime House'un üyelerinden biri olan Alpha Marine Consulting Turkey, eğitim konusunda gündemde olan sıcak konuları içeren seminerleri vermeye devam edecek. Alpha Marine Consulting Turkey'in bir sonraki semineri 16-17 Mart 2017 tarihlerinde Grand Sheraton’da “Vetting Denetimleri: Detaylı Analiz” konusunu kapsayacak. Planlanan yeni seminer, 15 yıldır OCIMF tarafından akredite ve hala faal olarak Oil Major'ler icin Vetting Denetimleri yapan Kapt. Konstantinos Stathatos tarafından verilecek.

Bu haber toplam 3206 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.