1. HABERLER

  2. TURİZM

  3. MSC Grandiosayı suya indirdi
MSC Grandiosayı suya indirdi

MSC Grandiosayı suya indirdi

İsviçre merkezli MSC Cruises’un MSC Grandiosa gemisi, Saint-Nazaire'deki tersanede gerçekleştirilen törenle suya indirildi. 6 bin 334 yolcu kapasiteli olacak gemi bu yıl Ekim ayı sonunda teslim edilecek.

A+A-

MSC Cruises Saint-Nazaire'deki tersanede gerçekleştirilen törenle MSC Grandiosa’yı suya indirdi. İsviçre merkezli MSC Cruises’un MSC Grandiosa gemisinin denize indiriliş töreni ünlü gemi yapım şirketi Chantiers l'Atlantique tarafından Saint-Nazaire'deki tersanede düzenlendi. Gemi, tesliminin gerçekleştirileceği 2019 yılının Ekim ayına kadar üzerindeki diğer çalışmaların tamamlanması amacıyla yüzer havuza alındı.

MSC Grandiosa, MSC Cruises filosuna katılacak olan Meraviglia sınıfındaki üçüncü gemi olacak. Avrupa, Güney Amerika, Körfez ve Güney Afrika Bölgesinde en büyük kruvaziyer gemi şirketi ve alanın pazar lideri olan MSC Cruises’ın üçüncü nesil Meraviglia sınıfı gemisi Kasım 2019’da seferlerine başlayacak

Gemi bu sınıftaki MSC Meraviglia ve MSC Bellissima'dan daha büyük tonaj ve misafir kapasitesine sahip bulunuyor. Bu şekilde inşa edilecek olan üç Meraviglia-Plus tarzı geminin de ilki oluyor. MSC Grandiosa, MSC Cruises filosuna sadece iki buçuk yıl içinde katılan beşinci gemi olacak. Filo genişletme planının bir parçası olarak şirket, 2027 yılına kadar 14 yeni nesil gemi daha teslim almayı planlıyor.

MSC Grandiosa, Meraviglia sınıfı gemilere özgü olan, daha büyük bir Akdeniz tarzı gezinti alanını da misafirlerin beğenisine sunacak. Diğer özel restoranlarının yanı sıra, sahne ve dans pisti ile empresyonist sanatın sergileneceği L'Atelier Bistrot bar ve lounge alanına ve ayrıca Parisian Bistrot masa ve sandalyeleri ile donatılmış bir terasa sahip olacak. Bu ödüllü gezinti alanı, 98.5 metrelik LED Sky ekranındaki hayranlık uyandıran projeksiyon gösterilerinin yanı sıra, misafirlere yapılacak showlar ile temalı partiler de dahil sürpriz performanslara ev sahipliği yapacak.

Diğer Meraviglia sınıfı gemilerinde olduğu gibi, MSC Grandiosa’da da Cirque du Soleil at Sea ekibi tarafından hazırlanan iki yeni özel gösteri misafirlerle buluşacak. Bu etkinlikler, sanatsal eğlence konusunda dünya lideri konumundaki Cirque du Soleil ile MSC Cruises arasında uzun süredir devam eden ortaklığın bir parçası.

Şubat 2019’da suya indirilecek olan MSC Bellissima gemisinin ardından, MSC for Me uygulamasının yeni özelliği, kruvaziyer sektöründeki ilk dijital kişisel cruise asistanı Zoe’nin hizmet vereceği ikinci gemi MSC Grandiosa olacak. Bu uygulama ile misafirler, Müşteri İlişkileri Departmanına gitmek zorunda kalmadan istedikleri tüm bilgilere kolaylıkla ulaşabilecekler.

MSC Grandiosa, MSC Cruises'a 31 Ekim'de teslim edilecek ve seferlerine 16 Kasım 2019 tarihinde İtalya'nın Cenova kentinden başlayacak. Halihazırda MSC Grandiosa gemisinin seferleri satışa açık olup rezervasyonları devam etmektedir.

MSC Grandiosa Gemisinin Özellikleri:

Gemi ismi: MSC Grandiosa

Gemi sınıfı: Meraviglia Sınıfı

Teslim tarihi: 31 Ekim 2019

Brüt tonaj: 181,000 GT

Yatak kapasitesi: 4,842

Toplam yolcu sayısı: 6,334

Mürettebat sayısı: 1,704

Kabin sayısı: 2,421

Uzunluk / En / Yükseklik: 331.43 m / 43 m / 65 m

Maksimum hız: 22.3 knot

Vira Haber

Bu haber toplam 3203 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.