1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Muğla açıklarında göçmen faciası: 22 ölü
Muğla açıklarında göçmen faciası: 22 ölü

Muğla açıklarında göçmen faciası: 22 ölü

Suriyeli göçmenleri taşıyan tekne Muğla açıklarında battı. Faciada 22 kişi yaşamını yitirdi. Seferihisar’da da 2 Suriyeli boğularak öldü.

A+A-

Muğla’nın Datça İlçesi’nde Suriyeli kaçak göçmeleri taşıyan tekne battı. Faciada 22 kişi yaşamını yitirdi.

Datça’nın Körmen Mevkisi ile Yunanistan’ın İstanköy Adası arasındaki uluslararası sularda bugün saat 06:00 sıralarında yüzlerce göçmeni taşıyan tekne battı.

Göçmenlerin Yunanistan’a gitmek üzere bindiği teknenin 20 metre uzunluğunda olduğu, gezi ve turistik amaçlarla kullanıldığı belirtildi.

Teknenin battığı bölgeye beş Sahil Güvenlik botu gönderildi. Çalışmalarda 205 mülteci kurtarılırken, dördü çocuk 13 mültecinin de cesedine ulaşıldı. Daha sonra, ulaşılan 11 cenazeyle birlikte, ölü sayısı 22’ye yükseldi. Ölenlerden 11’inin de kadın olduğu belirtiliyor.

249 KİŞİ KURTARILDI

Muğla'nın Bodrum ilçesinde yasa dışı yollardan yurtdışına çıkmaya çalışan kaçakları taşıyan ve Orak Adası'nın güneyinde batan tekneden kurtarılanların sayısı 249'a yükseldi.

"Arıcıoğlu" adlı 20 metrelik günübirlik teknede hayatını kaybeden 22 kaçağın cesetleri, Bodrum'daki çeşitli hastanelerin morglarına kaldırıldı.

Sahil Güvenlik Komutanlığı ekiplerinin bölgedeki çalışmalarıyla kurtarılanların sayısı da 249'a yükseldi. Kurtarılan kaçaklar Bodrum Sahil Güvenlik Komutanlığına getirildi.

Burada çoğunluğunu kadın ve çocukların oluşturduğu kaçaklar için 2 ambulans da hazır bekletildi. Sahil Güvenlik Komutanlığı ekiplerince gazetecilerin bölgede görüntü almasına izin verilmedi.

Muğla AFAD ve Jandarma ekipleri de Muğla Valiliğinin talimatıyla Bodrum Marina'ya geldi.

Kaçakların yurtdışına çıkmasına aracılık eden kişilere yönelik soruşturmanın da başlatıldığı belirtildi.

Bu arada İzmir'in Seferihisar İlçesi açıklarında da, kaçak yollarla Yunan adalarına gitmek isterken bindikleri botun batmasıyla suya düşen Suriyeli kaçak göçmenlerden 2’si boğularak öldü, 11 kişi ise sağ kurtarıldı.

Seferihisar’ın Sığacık Doğanbey Burnu güneyinde bir balıkçı teknesinin denizde çok sayıda kaçak göçmeni görerek kurtarma çalışmalarına başladığı ihbarını alan Sahil Güvenlik Botu hızla bölgeye gitti. Sahil Güvenlik ekipleri tarafından yapılan arama kurtarma çalışmaları sırasında, bindikleri botun batmasıyla denize düşen Suriyeli kaçaklardan 11’i denizden sağ olarak kurtarıldı. Suriyeli göçmenlerden ikisinin cesedi bulundu.

Bu haber toplam 1025 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.