1. HABERLER

  2. ÇEVRE

  3. Muğla'da Kıyı ve Deniz Ekosistemlerinin Korunmasına Yönelik Çalıştay Düzenleniyor
Muğla'da Kıyı ve Deniz Ekosistemlerinin Korunmasına Yönelik Çalıştay Düzenleniyor

Muğla'da Kıyı ve Deniz Ekosistemlerinin Korunmasına Yönelik Çalıştay Düzenleniyor

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığınca, "Kıyı ve Deniz Ekosistemlerinin Korunması ve Yönetimi ile Mapa Şamandıra Uygulama Modelleri Çalıştayı" yapılacak.

A+A-

Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre, Muğla'da yarın yapılacak çalıştaya, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakan Yardımcıları Prof. Dr. Mehmet Emin Birpınar ve Hasan Suver, Muğla Valisi Orhan Tavlı ile Tabiat Varlıklarını Koruma Genel Müdürü Dr. Abdullah Uçan katılacak.

Açıklamada ifadelerine yer verilen Tabiat Varlıklarını Koruma Genel Müdürü Uçan, kıyı, koy ve körfez ekosistemlerinin kontrolünün ve sürdürülebilirliğinin sağlanması, alınması gerekli tedbirlerin belirlenmesi, bu alanlarla ilgili çalışmaların sonuçlarının bilimsel temelli bir ortamda görüşülmesi ve kamuoyuyla paylaşılması amacıyla çalıştay düzenlediklerini bildirdi.

Konusunda uzman akademisyenler, araştırmacılar, kamu kurum ve kuruluşları, özel sektör, sivil toplum kuruluşları, birlikler ve derneklerin katılacağı çalıştayın, Türkiye Çevre Ajansının katkıları ve Tabiat Varlıklarını Koruma Genel Müdürlüğünün organizasyonunda düzenleneceğini ifade etti.

Tabiat Varlıklarını Koruma Genel Müdürü Abdullah Uçan, üç gün sürecek ve ilk iki gününde 6 panelin düzenleneceği çalıştayın son gününde arazi çalışması yapılmasının planlandığını aktardı.

Uçan, çalıştaya, 10 farklı üniversite ve 15 sivil toplum örgütü ile İspanya, İtalya, Fransa gibi ülkelerin uluslararası kuruluşlarından 28 panelistin katılacağını bildirdi.

Bu haber toplam 5785 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.