1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Mülteci sayısında yüzde 570'lik artış
Mülteci sayısında yüzde 570'lik artış

Mülteci sayısında yüzde 570'lik artış

Sahil Güvenlik Komutanlığı`nın 2015 faliyetleri kapsamında verilen bilgiye göre geçen yıl tam 86 bin 462 kaçak göçmen denizden kurtarıldı. Bu rakam 2014`e göre tam yüzde 570`lik artış anlamına geliyor.

A+A-

Suriye'de yaşanan iç savaş nedeniyle Avrupa ülkelerine gitmek için Ege Kıyılarından Yunan adalarına mülteci akını yaşandı. 24 saat Türk karasularında devriye gezen Sahil Güvenlik Ege Bölge Konutanlığı'nın 2015 faliyet raporunda kaçak geçişlerde rekorlar kırıldı.

İzmir Valiliği'nden verilen bilgiye göre yasal veya yasadışı yollardan ülkeye giren yabancıların, göçmen kaçakçılığı yapan organize suç örgütlerinin yardımı ile genellikle önce İstanbul, İzmir, Mersin ve Hatay illerine, ardından da Ege Adalarına ve Kıbrıs'a geçiş amacıyla Ege ve Akdeniz sahillerine götürüldüğü hatırlatıldı. 2015 yılında gerçekleşen 2280 'düzensiz göç' olayında toplam 86 bin 462 göçmen kurtarıldığı, 143 göçmen kaçakçısının yakalandığı belirtilen açıklamada, 'Bir önceki yıla göre kurtarılan göçmen sayısında yüzde 570 artış görülmüştür. İzmir ili sınırlarında ise gerçekleşen 572 adet düzensiz göç olayında toplam 24 bin 100 göçmen kurtarılmış, 33 göçmen kaçakçısı yakalanmıştır. Denizlerimizde düzensiz göç olaylarının yüzde 96.7'si Ege Denizi'nde meydana gelmektedir. Yapılan müdahaleler neticesinde çok sayıda sonu ölümle sonuçlanabilecek trajik olayın önüne geçilmiştir. İcra edilen arama kurtarma faaliyetleri sayesinde yıl genelinde günde ortalama 156 kişi kurtarılmıştır. 2015 yılı analiz edildiğinde, Sahil Güvenlik botlarının ortalama 7 dakika içerisinde olay mevkisinde olduğu görülmektedir' denildi.

Diğer faaliyetler

Öte yandan Sahil Güvenlik Komutanlığı'nın 2015 yılında 8 bin 821 gemi-teknenin kontrolünün yapıldığı, 2 bin 431 deniz aracı hakkında yasa dışı faaliyetleri nedeniyle işlem yapıldığı hatırlatıldı. Yine Sahil Güvenlik'in İzmir Çşme ilçesi Zeytineli koyunda 30 Mart tarihinde uyuşturucu kaçakçılığı ihbarı üzerine Jandarma birimleri ile yapılan ortak operasyonda 9 milyon lira değerinde 31.790 kg esrar, 3.5 kg kokain, 535 gram plaka Esrar ve 450 bin Extacy Hap ele geçirildiği de duyuruldu.

Sahil Güvenlik Komutanlığı'nın akaryakıt kaçakçılığına yönelik denetimlerinde de toplam 420 bin litre akaryakıt ele geçirildiği öğrenildi.

Yasadışı balık avcılığına yönelik denetimlerde de 639 tekneye 824 bin 350 lira idari para cezası uygulandığı açıklandı. Denizi kirleten 212 deniz aracına da 1 milyon lira idari para cezası uygulandı.

ALO-158 ihbar hattının etkin olarak kullanılmaya başlandığı hatırlatılan açıklamada, 'Sahil Güvenlik Komutanlığı, 2016 yılında da bağlısı tüm unsurlar ve personeli ile denizlerimizdeki her türlü yasa dışı faaliyetle mücadelesini sürdürecektir. Yürütülen bu yoğun mücadelede vatandaşlarımızın sağlayacağı destek büyük önem taşımaktadır. Vatandaşlarımızın 7 gün 24 saat ALO 158 yardım ve ihbar hattına yapacağı ihbarlar sayesinde denizlerimizdeki yasa dışı faaliyetler önemli ölçüde azaltılacaktır' denildi.

ViraHaber.com

Bu haber toplam 1527 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.