1. HABERLER

  2. ÇEVRE

  3. Munzur Çayı 15 yıl sonra dondu
Munzur Çayı 15 yıl sonra dondu

Munzur Çayı 15 yıl sonra dondu

Tunceli’nin Ovacık İlçesi’nden doğarak yaklaşık 90 kilometre boyunca akıp Uzunçayır ve Keban Baraj göllerine dökülen Munzur Çayı, aşırı soğuklar nedeniyle 15 yıl aradan sonra buz tuttu.

A+A-

 Munzur Vadisi Milli Parkı içinden geçen ve Uzunçayır ile Keban Baraj göllerini besleyen Munzur Çayı, bölgede etkisini sürdüren soğuk havalar nedeniyle 15 yıl aradan sonra ilk kez buz tuttu. Tunceli kent merkezinde gece hava sıcaklığı eksi 25 dereceyi bulurken, Ovacık ile Pülümür ilçelerinde hava sıcaklılığı geceleri eksi 30 dereceye ulaşıyor.

Yüksek debisine rağmen dondurucu soğuklar karşısında donan Munzur Çayı’nın özellikle Munzur Vadisi’nin bazı bölgeleri ile Tunceli kent merkezinde Gola Çetu’dan başlayarak Dinar Deresi’ne kadar olan yaklaşık 10 kilometrelik kısmı tamamen dondu. Munzur Çayı ile birlikte Munzur Çayı’nın döküldüğü Uzunçayır Baraj gölü de buz tuttu.

Munzur Çayı ve Uzunçayır baraj göllerinin donması, kartpostallık görüntüler oluşturdu. Donan Munzur Çayı ve Uzunçayır Baraj gölü, fotoğrafseverlerin de ilgi odağı oldu. Munzur Çayı ve Uzunçayır Baraj gölü ile birlikte Tunceli kent merkezinde bir çok mahallenin içme suyu şebekesi de dondu. Uzunçayır Baraj gölündeki bir balıkçı teknesi de donan göl ortasında kaldı.

ViraHaber.com

Bu haber toplam 1705 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.