1. HABERLER

  2. DENİZ KAZALARI

  3. M/V Fortuna S gemisinin enkazı çıkarıldı
M/V Fortuna S gemisinin enkazı çıkarıldı

M/V Fortuna S gemisinin enkazı çıkarıldı

2014 yılında 2650 ton tuz yüküyle Romanya’nın Sulina Kanalı girişinde batan M/V Fortuna S gemisinin enkazı çıkarıldı.

A+A-

Avrupa ile Karadeniz’i birbirine bağlayan Romanya Sulina Kanalının girişinde batan, çift taraflı kanal geçişini teke indiren M/V Fortuna S adlı geminin enkazı Türk kurtarma ve dalgıç ekibi ile çıkarıldı.

Moldova bayraklı 2135 GRT olan 81.64m uzunluğundaki M/V Fortuna S gemisi Ekim 2014 tarihinde 2.650 ton tuz yükü ile kanal girişi yaparken olumsuz hava şartlarından dolayı kanalın mendireğinde önce karaya oturmuş, sonra kısmı olarak parçalanmış ve kanal geçişini olumsuz etkilemiştir.

fortuna_s.jpg

Enkazın çıkarılmasından sorumlu P&I kulübü CertAsig Insurance & Reinsurance Ltd firmasının düzenlediği ihaleyi Haziran 2015’de Aras Deniz İnşaat A.Ş. kazandı. Bir yılı aşkın bir süre sonunda batığın tamamının çıkarılması ve mendireğin tadilatı ağır hava ve deniz şartlarında tamamlanabildi. AB üyesi bir ülkede Türk kurtarmacıların ana yüklenici olarak tamamladığı ilk proje olarak kayıtlara geçti.

Projede, Aras Deniz İnşaat A.Ş. firmasına ait ağır donanım yüzer vinç Alpaslan II (250 ton @18,5m), marin römorkör M/Tug Bozkurt, Alesta Dalgıçlık Ltd. Şti. firmasına ait dalış teknesi DSV Alesta Diving, BTT Marine firmasına ait M/V Alcatras, Mutraship Co. firmasına ait M/Tug Fonda, AFDJ’ye ait survey botu, yüzer vinç ve römorkör kullanıldı.

ViraHaber.com

Bu haber toplam 6239 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum